Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Cibulová polévka

Cibulová polévka

Potřebujete: 80 dkg cibule, 3 větší čekankové puky, 1-2 brambory, sypký zeleninový bujón, máslo, sůl, pepř, majoránku, opečený chleba

Postup: Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zezlátnout na másle. Přidáme čekankové puky, které jsme zbavili spodní hořké části a nakrájeli na proužky. Přidáme vodu - asi 3 l, 1 lžičku sypkého zeleninové bujónu, sůl, pepř, majoránku. Vaříme a po chvíli přidáme oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory. Až jsou brambory měkké, vše rozmixujeme. Podáváme s opečeným chlebem.

Lenka Moučková


4.4.2011   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Cibulová polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evropka
evropka - 4.4.2011 13:23

sharon: no,asi tak..smajlik - 55

 
Sofffie
Sofffie - 4.4.2011 10:47

Mam hlad. Proč sem sakra lezu. smajlik - 59

 
Viv :o)
Viv :o) - 4.4.2011 10:15

choc_ivi: moc dekuju! Urcite vyzkousim a pak se ti ozvu smajlik - 58

 
sharon
sharon - 4.4.2011 10:00

do cibulajdy čekankové puky ?....kde jste na tom byli ?.......to pak není cibulová polífkasmajlik - 66

 
choc_ivi
choc_ivi - 4.4.2011 9:59

Viv :o): bílou krémovou dělám a děti zbožňují: na oleji zpěním cibuli (nakrájenou na velké kousky, klidně na čtvrtky), potom trochu mouky na zahuštění, masox a zalít vodou, uvařit do měkka. Po asi 20 minutách (aby se převařila mouka) rozmixovat, dolít kysanou smetanu rozmíchanou s trochou mléka, dovést k varu, dochutit (mamka dává bílý pepř, já radši bez něj). Podávám s opečeným chlebem na kousky a do talířku přidám tvrdý sýr nakrájený na čtverečky (netahá se tolik, jako strouhaný). když je čerstvá pažitka, tak na talíř taky přisypat, udělá krásnou barvu a vůni. dej pak vědět, jak chutnala, jak říkám, děcka ji milují

 
Viv :o)
Viv :o) - 4.4.2011 9:36

tohle me nelaka, ale kdysi jsem nekde jedla takovou... jak to rict - bilou cibulacku, mozna by se dalo rict kremovou.... nemate nekdo recept?

 
orinka
orinka - 4.4.2011 7:35

vařenou čekanku nééééé!!!! To je strašná škoda, tak poničit vitamíny. Z čekanky zásadně jenom syrový salát, už jsem měla 2x a byl senzační.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77182.
    Archiv anket.