Cibulová polévka
Potřebujete: 80 dkg cibule, 3 větší čekankové puky, 1-2 brambory, sypký zeleninový bujón, máslo, sůl, pepř, majoránku, opečený chleba
Postup: Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zezlátnout na másle. Přidáme čekankové puky, které jsme zbavili spodní hořké části a nakrájeli na proužky. Přidáme vodu - asi 3 l, 1 lžičku sypkého zeleninové bujónu, sůl, pepř, majoránku. Vaříme a po chvíli přidáme oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory. Až jsou brambory měkké, vše rozmixujeme. Podáváme s opečeným chlebem.
4.4.2011 Rubrika: Polévky | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Cibulová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: no,asi tak..
Mam hlad. Proč sem sakra lezu.
choc_ivi: moc dekuju! Urcite vyzkousim a pak se ti ozvu
do cibulajdy čekankové puky ?....kde jste na tom byli ?.......to pak není cibulová polífka
Viv :o): bílou krémovou dělám a děti zbožňují: na oleji zpěním cibuli (nakrájenou na velké kousky, klidně na čtvrtky), potom trochu mouky na zahuštění, masox a zalít vodou, uvařit do měkka. Po asi 20 minutách (aby se převařila mouka) rozmixovat, dolít kysanou smetanu rozmíchanou s trochou mléka, dovést k varu, dochutit (mamka dává bílý pepř, já radši bez něj). Podávám s opečeným chlebem na kousky a do talířku přidám tvrdý sýr nakrájený na čtverečky (netahá se tolik, jako strouhaný). když je čerstvá pažitka, tak na talíř taky přisypat, udělá krásnou barvu a vůni. dej pak vědět, jak chutnala, jak říkám, děcka ji milují
tohle me nelaka, ale kdysi jsem nekde jedla takovou... jak to rict - bilou cibulacku, mozna by se dalo rict kremovou.... nemate nekdo recept?
vařenou čekanku nééééé!!!! To je strašná škoda, tak poničit vitamíny. Z čekanky zásadně jenom syrový salát, už jsem měla 2x a byl senzační.