Cibulačka s rýží
Potřebujete: 150 g mladých cibulek, 40 g hladké mouky, 40 g másla, zelenou petrželku, 1 sáček uvařené rýže, sůl, 1,5 l vody
Postup: Očištěnou cibulku nakrájejte na kolečka a vařte asi půl hodiny. Pak do ní vmíchejte světlou jíšku z másla a mouky, nechte přejít varem a přidejte uvařenou rýži a nasekanou petrželku. Dochuťte solí.
28.6.2011 Rubrika: Polévky | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,6/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Cibulačka s rýží
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: to dělá to horko - já se zas nemůžu dostat do pošty na Volnym.
odcházím, bo mě z toho jebne.....
stačilo jednou.....chyba v aplikaci ERROR 500.....
stačilo jednou.....chyba v aplikaci ERROR 500.....
stačilo jednou.....chyba v aplikaci ERROR 500.....
orinka: dyk to říkááám...tedy pííííšu..... nejdřív píšu a pak čtu...
orinka: dyk to říkááám...tedy pííííšu..... nejdřív píšu a pak čtu...
orinka: dyk to říkááám...tedy pííííšu..... nejdřív píšu a pak čtu...
cibulačka se dělá tak, že se cibulka orestuje na másle, zaleje vývarem...........a osmažená houska na másle jako do hrachovky..... děláváme i cibulovou omáčku s opečenou uzeninou....
orinka: já na cibulačku mám připravený vývar a toust se sýrem,ale nesmí se rozmočit,no musí se to vychytat,ale stejně je nejlepší v café imperiál
jo, a když se do skoro hotové polévky nechá rozpustit tavený sýr, je to jiná a zase dobrá chuť.
né. Takhle to není ono. Cibulačka je nejlepší takto: Cibuli nakrájíme příčně a rozdělíme na kroužky. V hrnci rozpustíme kus másla, hodíme na to cibuli a smažíme tak dlouho, až zezlátne. Pak zalijeme horkou vodou. Osolíme a ještě chvilku povaříme, přidáme špetku kmínu. Když chceme silnější chuť, přidáme kostku bujónu. Podáváme s osmaženými kostkami housky. Mladou cibulku si dám radši na chleba.
manka: u nás kudrnka chuť má
evropka: a proč kudrnku? kudrnka nemá žádnou chuť, lepší je hladkolistá petržel. ale já vím, že tuhle polévku zkoušet určitě nebudu. jak píšeš, cibulačka je prostě jen jedna
Lisa: mně se ta rýže taky nezdála
dadka: přesně!!!!!kudrnku
Ale i ta pórková polévka se musí nějak dochutit, jinak jeto plané a bez chuti. Dát tam zeleninový bujón, trošku pepře a nastrouhaného muškátového oříšku. Kdo má rád, vrazí tam i kapku magi.
Lepší je asi ta polévka z pórku. Místo rýže dávám osmaženou housku.
Právě jsem ji zkusila uvařit a mám obavy, že ji nikdo doma jíst nebude. Nechutná ani mně
Držela jsem se receptu a myslím, že jsem nic nezkazila. Je dost nevýrazná a ta rýže je v ní hnusná.
tuto polévku dělám s pórkem a je dobrá,ale cibulačka je jen jedna