Papriková polévka
Postup: Papriky a cibule nakrájíme na kostičky a restujeme na olivovém oleji cca 5 minut. Osolíme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rozmačkaný česnek a vaříme pod pokličkou cca 30 minut. Poté přidáme crème fraîche a rozmixujeme na krém. Osolíme, opepříme a dochutíme balsamikovým octem. Podáváme s opečenou ciabattou.
8.9.2011 Rubrika: Polévky | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Papriková polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.proč ne? Do gulášové polévky papriku běžně dávám, i zeleninovou, tak proč by tohle nemělo být dobré? Akorát nechápu, proč tam není napsaná zakysaná smetana, ale cosi cizokrajného
Jelikož sním na 99%vše,krot mě tataráku,špenátová ani cuketová polívka mi není proti srsti,tak proč nezkusit z paprik,kterých s enám letos urodilo
sharon: VY máte snad denně řízky
Sonne: já se oblizuju jen po řízku...
Jedla jsem loni na vánočním večírku (v Rakousku), byla to pro mě naprostá novinka a byla jsem okouzlena!!! Vyžádala jsem si recept a hned mezi svátky jsem ji uvařila u rodičů. Taky se oblizovali. Recept je podobný jako tento, jen je v něm místo balsamikového octa bílé víno a papriky se dávají žluté nebo oranžové.
také děkuji
když ty barevný popriky rozmixuju, to bude barva.
děkuji ale musím odmítnout....
Udelam az se ochladi, zatim na polevku moc chut nemame. Leda tak tarator.