Sýrová cibulačka
Potřebujete: 200 g cibule, 60 g másla, 30 g hladké mouky, asi litr a čtvrt vody, sůl, 4 plátky chleba, 50 g strouhaného sýra
Postup: Jemně nakrájenou cibuli osmahněte na másle, zasypte moukou, osmahněte a zalijte studenou osolenou vodou. Našlehejte a vařte 20 minut. Plátky chleba osmažte na tuku, položte je na talíř, zasypte nastrouhaným sýrem a nakonec zalijte horkou polévkou.
2.1.2012 Rubrika: Polévky | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sýrová cibulačka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Polévku cibulačku nedělám,ale dělám poslední dobu cibulovou omáčku. Manžel ji v dětství měl moc rád, tak ji na mně vyškemral. My jsme ji doma vůbec nedělali, ale když jsem ji uvařila, manžel se olizoval až za ušima.
Zvědavka: a já prosím poslat recept na tu polévku, děkuji
sharon: pojedeš z regiojet...u vás taky staví,nejen že budeš mít gastronomický ale i cestovní zážitek
sharon: budeš hodná
Zvědavka: tak to já nevím jak jí ten můj dochucuje....zeptám se
sharon: Pošli mi prosím tě vzkazem recept na tu omajdu. Tu dobrou nemám
tuhle polévku neděláváme, ale manžel dělává super cibulačku omáčku...
evropka: ty jsi dobrá, cibulačka za 85 a kolik dám za jízdenku ?...
Přemýšlím, jak to může chutnat?? Cibulačku dělám, ale jinak a jedině s bílým vínem. Naučila jsem se to ve Francii, od lidí u kterých jsme bydleli.
Bez zápražky a bez vývavru.
njn,třeba to někomu chutná,ale dobrá cibulačka musí mít silný vývar a bílé vino,jinak nedochutíte....doporučuji ochutnat luxusní cibulačku v café imperiál,sice za 85kc je ve stálé nabídce a rozhodně se tak nasytíte že hlavní jídlo nesníte,jo a vývar silný že tam lžice stojí