Játrová polévka
Potřebujete: 250 g vepřových jater, 20 g cibule, 50 g sádla, 1 lžičku hladké mouky, 1 žloutek, sůl, vodu (asi litr a půl)
Postup: Játra operte, očistěte a nakrájejte na nudličky. Cibuli zpěňte na sádle, přidejte játra a osmahněte. Zaprašte moukou a zalijte osolenou vodou. Promíchejte a povařte. Nakonec do polévky rozšlehejte žloutek.
26.1.2012 Rubrika: Polévky | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Játrová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: já bych řekla, že i na tohle by byl babica krátkej
sharon: já bych řekla, že i na tohle by byl babica krátkej
u nás milujem kuřecí játra na cibulce a taky smažená jako řízek, zrovna mám kilo v mrazáku, ale tohle bych fakt nevytvořila ani kdyby do mě kopali......
probůh kdo to vymyslel ? snad jedině Babica....
Milda3: zkazit? moje maminka by to řekla výstižněji
modroočka:
teda,takhle zkazit játra
modroočka: No, to se mi už ale zdá přijatelnější. Jednou jsem chtěla udělat zapečenou brokolici (pometou, se sýrem a vajíčkami) a chtěla do toho nějaké maso. Ale nic jsem neměla, tak jsem tam přihodila sardinky ve vlastní šťávě z plechvky. A nebylo to špatné Je fakt, že já ráda třeba ryby s rýží, i když je to na naše končiny asi nezvyklé. Moje oblíbené dietní jídlo je dušená zelenina, trochu okořeněná, s rýží a krabími tyčinkami. Je to za chvíli a fakt si pochutnám. Nebo samozřejmě jiné rybí maso, ale takhle je to fakt turborychlé.
Já si myslím, že by tomu pomohl mixér. Takhle najemno, do toho osmažený rohlík nebo chleba a hlavně to něčím nazdobit, aby to nebylo jenom dohněda. Třeba pažitkou?
dneska vařil Babica
Lissie: lidi jsou vynalézaví... mě hooodně překvapila tato kombinace oběda: brambory a teplé sardinky v oleji.
Linda: proč chudák, může se hájit ne? a tisíc lidí, tisíc chutí, to bych tak nebrala, ale je fakt, že některý recept mi stačí jen přečíst a už se mi to ekluje
chudák kdo se s námi podelil o recept, ten dostava dneska na frak
Lisa: seš obětavá a moc děkujeme.
Teď jsem to uvařila - protože jsem měla doma kousek jater. Nejdřív bez soli, aby játra neztvrdla, pak jsem si miniporci osolila. Děsné, sníst jsem to nemohla, ale kocourovi i psovi to nesolené náramně chutnalo, normálně jsou totiž na granulích.
Doporučuji vyzkoušet jen v případě, že máte podobné strávníky!
Májku teda nikdy.
Linda: Tedy "z Májky", pardon.
Linda: Šmankote, polívka s Májky, co už lidi nevymyslí. To už tedy raději nějakou ucházející pytlíkovou polívku a Májku na dobrý čerstvý chleba, když už to musí být rychlé a za levno.
Schválně jsem si říkala, že si přečtu, co tady na to vy ostatní. Protože játra mám ráda celkem jakkoliv připravená, ale takto daleko moje fantazie nesahá a tudíž bych do toho nešla.
To si neumím představit,asi by to bblo dost výrazné,taky nebudu riskovat