Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Tipy na polévkové zavářky

Tipy na polévkové zavářky

 

Několik tipů na polévkové zavářky, kterými si můžete ozvláštnit váš jídelníček.

 

Osmažené burisony

Potřebujete: 4 lžíce burisonů, 1 lžičku másla

Postup: Na rozpuštěném másle osmažte burisony (stále míchejte). Hotové burisony dejte na zvláštní talířek a do polévky je přidávejte až při konzumaci, aby se příliš nerozmáčely.

 

Zbytkové knedlíčky (když vám zbyde kousek masa)

Potřebujete: 1 šálek mletého vařeného masa, 1 lžičku másla, 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce mléka, zelenou petrželku

Postup: Rozměklé máslo utřete se žloutkem, přidejte mleté maso, sníh z bílků a všechny ostatní ingrdience. Osolte a dobře promíchejte. Lžičkou vykrajujte malé knedlíčky a vkládejte je do vroucí polévky, vařte asi 10 minut.

 

Klasika - Kapání

Potřebujete: 1 vejce, asi 1,5 lžíci hrubé mouky, sůl

Postup: V hrnečku rozšlehejte vejce se solí, přidejte hrubou mouku a vymíchejte řidší těsto. Přes vidličku je rozlévejte po celém povrchu vařící polévky a vařte asi 5 minut.

 

Houskové knedlíčky

Potřebujete: 1 lžičku másla, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce mléka, zelenou petrželku, sůl

Postup: Rozmíchejte rozměklé máslo, vejce, mléko, strouhanku a jemně nasekanou petrželku, osolte a vytvořte tužší těsto. Lžičkou vykrajujte noky a ve vroucí polévce je vařte asi 10 minut.

 

 

Lenka Moučková


21.2.2012   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy na polévkové zavářky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Piafka
Piafka - 21.2.2012 22:05

Zbožňuju kvasnicové, ale neumím je dělat. Máte někdo opravdu osvědčený, poctivý recept?

 
kubikm
kubikm - 21.2.2012 17:35

já taky vždy viděla fritátové nudle

tak jsem hodila do googlu a hele...možní dobré jídlo

http://www.worldonmyplate.com/cz_CZ/recipe.php?id=3240

 
Lissie
Lissie - 21.2.2012 16:05

mam-ča: smajlik - 47 Díky moc za tip, to by mě nikdy nenapadlo.
Já v polévce docela nerada kapání a různé pdobné nočky, ale např. celestýnské nudle nebo obyčejné tenoučké, játrové knedlíčky nebo kroupy, to mám moc ráda.
Já tedy dělávám takovou ostudnou rychlovku, když mi zbyde část vejce z potírání buchet. Pokud máme buchtový oběd, tak k nim dělám polévku a když je to vývar, tak ten zbytek vajíčka využiju na takovou mega rychlou omeletku bez veškerého nádobí. Hlavně pak nic nevyhodím, to já nerada. To rozšlehané vajíčko v té samé misce, co je, smíchám s přiměřeně mouky, aby vzniklo těstíčko. Pak dochutím libovolným kořením a bylinkami. Dám do mirkovlnky a umikrovním z toho malou silnější omeletku. Pak nechám lehce prostydnout a nakrájím na proužky do vývaru nebo do jiné polévky, kde se hodí.

 
evropka
evropka - 21.2.2012 15:20

Kadla: orinka: uzená s kroupama mlask

 
orinka
orinka - 21.2.2012 15:15

Kadla: všecko mi v polívce chutná- pohanka, kroupy...smajlik - 57

 
Kadla
Kadla - 21.2.2012 14:27

orinka: Já v polévce miluju i kroupy..

 
orinka
orinka - 21.2.2012 14:14

A to nejlepší nakonec: do polévky se dá zbylá uvařená rýže!!!! Bezpracné a rychlésmajlik - 33

 
orinka
orinka - 21.2.2012 14:14

Kadla: nevím, jestli správně, ale žloutky s trochou tuku, ušlehaný sníh, strouhanka nebo dětská krupička, sůl, sekaná petržel a buď to osmažíš po obou stranách na pánvi jako amoletu nebo to uděláš v troubě v pekáčku. Tak to dělám já, ale nejsem si jista, jestli by mě mistr kuchař nesprdnul.smajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 21.2.2012 13:39

Děvčata a nevíte některá, jak se správně dělá svítek?

 
dadka
dadka - 21.2.2012 13:13

Jsme polívkoví, zavářky různého typu máme rádi. Nudle, nočky,celestýnské nudle..Dívala jsem se na Prostřeno a tam dělala paní vaječné knedlíčky, místo jater tam dala vaječinu, jinak postup stejný jako u játrových knedlíčků.Vypadalo to dobře. Nejvíce mám ale ráda drožďové a houbové knedlíčky.

 
monja
monja - 21.2.2012 12:57

orinka: smajlik - 66 smajlik - 64nee, myslím, že úplně správně jsou fritátové, ( není tu někde talenka? ta by to určo věděla, jako češtinářka smajlik - 60 ) ale v Takové normální rodince říkala paní Medřická frigátní a od tý doby jsou holt frigátní smajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 21.2.2012 9:56

Jsme polívkoví,takže si dělám jak nudle tak i celestýnské a na játrové knedl.do zásoby,dvoje poslední jmenované do mrazákusmajlik - 5

 
Světlonoska
Světlonoska - 21.2.2012 9:54

smajlik - 94Celestýnské nudle jsou také výbornésmajlik - 64

 
Světlonoska
Světlonoska - 21.2.2012 9:53

Možností je mnohem vícsmajlik - 77droždové knedlíčky-u nás velmi oblíbené,strouhání,zastřená vejce atdsmajlik - 94

 
mam-ča
mam-ča - 21.2.2012 9:35

orinka: To jsem ráda, že můžu zkušeným kuchařkám taky něco doporučit. Já žiju v poklusu, tak "rychlovky" jsou moje záchrana.

 
orinka
orinka - 21.2.2012 9:14

mam-ča: ó, to vyzkouším to neznám. Já znám jenom ty z játrovky, nejlepší je z tzv. játrové cihly, z toho jsou vynikající.

 
mam-ča
mam-ča - 21.2.2012 9:11

Doporučím taky jednu rychlovku : půl metru vinné (nebo podobné bílé) klobásy. Do vroucího vývaru vytlačujeme ze střívka kousky. Rovnou se tak tvoří stejně velké knedlíčky. Za pár minut je to hotové a chutná to dobře.

 
orinka
orinka - 21.2.2012 9:10

ty noky napřed vázly a teď jich máte hromadu, administrátor prý byl o chybě informovánsmajlik - 14

 
orinka
orinka - 21.2.2012 9:08

U nás jsou oblíbené krupičné noky. Do hrnku rozklepnout vajíčko (nebo dvě, když je polévky velký hrnec), lžička oleje a tolik dětské krupičky, aby se vymíchala hustá kaše. Nechá se odpočinout. Pak se lžičkou s dlouhým držadlem vykrajují noky a zavářejí do polévky. Nabudou. Jsou jemné a měkké. Jediné, na co dávat pozor, aby ta kaše byla hustší, ale ne příliš, musí tím jít míchat vidličkou bez většího odporu.

 
orinka
orinka - 21.2.2012 8:59

U nás jsou oblíbené krupičné noky. Do hrnku rozklepnout vajíčko (nebo dvě, když je polévky velký hrnec), lžička oleje a tolik dětské krupičky, aby se vymíchala hustá kaše. Nechá se odpočinout. Pak se lžičkou s dlouhým držadlem vykrajují noky a zavářejí do polévky. Nabudou. Jsou jemné a měkké. Jediné, na co dávat pozor, aby ta kaše byla hustší, ale ne příliš, musí tím jít míchat vidličkou bez většího odporu.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.