Podzimní polévka

Potřebujete: 15 dkg červené čočky, 1 kg dýně čisté váhy, 2 brambory, 2 cibule, 2–3 stroužky česneku, 20 dkg plísňového sýra, 1 dl smetany na vaření, olivový olej.
Postup: Oloupejte dýni a zbavte ji semen a vlákniny. Nakrájejte na kousky. Oloupejte brambory, česnek a cibuli – vše rovněž nakrájejte.
V hrnci nechte rozehřát olivový olej a všechny nakrájené suroviny na něm restujte po dobu asi 15 minut na mírném plameni. Poté přidejte čočku a 1 l vody. Vařte tak dlouho, až bude vše měkké. Na závěr vše rozmixujte, spojte smetanou a lehce vmíchejte kostky plísňového sýra.
Dochuťte až podle výsledné chuti – plísňový sýr je sám o sobě slaný.
25.9.2012 Rubrika: Polévky | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Podzimní polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Piafka: právě mě hokaido napadla, že jí mám pod schodamaasi to zítra vyzkouším..já to můžu
a zbytek má oběd ve školním zařízenení a v práci
.gif)
Červenou čočku nekupuji
stačí,co si vypěstujeme,por,celer aj,nebo z obyčejné čočky a hrachu či naše fazole
Polévku z červené čočky v kombinaci s dýní dělávám, jen je bez sýra a s dýní Hokaido, která se nemusí loupat. Je to opravdu dobré.

mám doma malou dýni a jsem doma sama tento týden, tak můžu experimentovat, tak to vyzkouším, ale nebudu to rozhodně mixovat
.jpg)
Nejak si tuto smes chuti nedokazu predstavit , muze to byt dobry, teda pro me bez plisnoveho syra (ten já nerada), ale treba s nejakym jinym tvrdym syrem
... já to snad budu muset v malym mnozstvi vyzkouset
letos dýně nepěstuji,ale nabízí mě ji soused tak to zkusím v sobotu na chatě i s tím plísňákem,myslím si že ten tam dodá pikantní chuť
Všecko beru, jen ten plísňák ne! Polévka je jemná, niva to přerazí a pokazí. Taky mám doma dýni a je velká, tohle použiju jako inspiraci