Koprová polévka

Potřebujete: 4 cibule, 2 brambory, 5 lžic hladké mouky, mléko, ocet, smetana, kopr, natvrdo uvařená vejce.
Postup: Cibule uvaříme spolu se stonky od kopru, brambory nakrájené na kostičky uvaříme zvlášť. Poté vodu z brambor (ne všechnu – cca do poloviny hrnce) přilijeme k cibuli. Cibuli a stonky vyndáme, do připravené vody nalijeme smetanu smíchanou s 5 lžícemi hladké mouky. Zbytek hrnce dolijeme mlékem. Poté vhodíme nadrobno nakrájený kopr, uvařené brambory a posléze po malých dávkách a za stálého míchaní přiléváme ocet, velmi opatrně, aby se polévka nesrazila. Nakonec polévkou zalijeme rozpůlené vajíčko. Polévku samozřejmě zahustíme podle sebe, jak to máme rádi.
13.3.2013 Rubrika: Polévky | Komentářů 39 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koprová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Tak holky vařím už jenom podle časopisu, minulý týden jsem si koupila časopis "Moje šťastná hvězda" a mají tam spoustu zajímavých rad a tipu co rychlého udělat k večeři, aby nad tím člověk nenechal mládí. Vaříte taky podle "Moje šťastná hvězda" ?
Miluju koprovku - omáčku a tuhle polévku co nejdřív vyzkouším. Díky za tip :-)
PEGG: vědí, co je dobré. Já ho dávám do všeho, i do salátů.
Koprovka - kopr ma krasnou specifickou vuni...
.gif)
Myslím,že časem také ta vyzdvihvaná"kuřata brzy zavrhnou
my je kupujeme jen vyjímečně,je to rychle vyhnané,kdo ví,čím se to krmí,aby za 3o dnu to šlo na porážku
.gif)
Kopr už nevím,jak jsem zavařilabud do laku na okurky to jde,nebo do soli a octa.někdy přečtu co je napsáno na lahvičce a tak to udělám
mám to v malinkých lahvičkách na jednu dávku
.jpeg)
Nám loni všechen kopr sežrali slimáci já myslela, že jim bude smrdět, ale ne, chutnal jim, do rána zbyly jen klacky
Milda3: kopr patří i do kulajdy, tu máme rádi všichni.

Kawa: no ale zrovna teda do koprové omáčky nebo polívky smetana patří.
.jpg)
Kawa: já ho zavařuju do okurkovýho láku do malých skleniček ...
.jpg)
tohle jídlo miluju jen se na ni nechávám pozvat...neb jak ji stále ochutnávám zda je dost kyselá nebo sladká..není pak na ní taková chuť
lidi jak zavařujete kopr..? to slyším poprvé, já mám enem zamražený....
PEGG: loupák: ale jo jako, já proti smetaně nic nemám, jenom mi přijde že se prostě dává zbytečně často a zbytečně do všeho, stejně jako zahušťování zásmažkama, záklechtkama, jíškama a že se pak nemůžem divit že sme tlustí...
.jpeg)
Milda3 - 13.3.2013 11:09 tělo si řekne co mu schází
.gif)
Milda3: přesně tak,akorát jíst s mírou,mi dělá problém
loupák: i o bůčku se léta psalo jak je škodlivej a potom že ničemu nevadí o soli to samé
loupák: jíst to na co máš chuť,už jsem toho četl jednou tak a po druhé opak,myslím že když jíš to na co máš chuť ,tak neuškodí
tak koprovou omáčku mám rád s bramborami i knedlíky,ale koprovou polívku jsem ještě nejedl a to je mi 66,ale podle receptu bude moc dobrá,zakyselené polévky i omáčky mám rád,takže paní dostane za úkol ji do konce týdne udělat,kopr máme svůj zavařený
.gif)
PEGG: mi řekni,podle čeho se má člověk řídit,když nakonec i ty vajíčka,který byli ještě před pár lety zabijáci na cholesterol,jsou teď vlastně zdraví prospěšný
orinka: čerstvý mají v Albertu celý rok