Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Polévky recepty

Variace na boršč

Variace na boršč

Potřebujete: 2 litry vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 1/2 sklenice sterilované červené řepy, lžíci oleje, 2–3 brambory, rajský protlak, hrášek, kostku masoxu, sůl, pepř, zbytky uzenin (alespoň 15 dkg).

Postup: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou uzeninu a orestujeme. Potom zalijeme vodou, a jakmile přivedeme k varu, přidáme masox. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s červenou řepou i částí nálevu je přidáme do polévky. Chuť lze zvýraznit i kouskem nahrubo nastrouhané čerstvé řepy. Povaříme do změknutí brambor a dochutíme kořením. Na talíři můžeme zjemnit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Meryl


25.3.2013   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 10   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Variace na boršč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 25.3.2013 10:48

monja: taky ještě dávám zelí. Většinou ho dělám, když mi právě zbyde červené zelí. To bude teď na velikonoce, takže možná příští týden.

 
monja
monja - 25.3.2013 8:44

taky začínám vařeným masem.... jo dala bych si, ale chybí mi tam zelí ... budu muset sama, už dlouho mě na něj honí mlsná .... u nás v jídelně jí dělají ale je to v podstatě rajská se zelím, takže ble ble ... prostě řepa je řepa ... smajlik - 47smajlik - 57

 
krasaka
krasaka - 25.3.2013 8:25

jasmine: smajlik - 61JÁ TOTÉŽ - do pusy bych to nevzala smajlik - 72

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 25.3.2013 8:03

Já dávám maso hovězí a vepřové a kousek dobré klobásky. Hlavně hodně řepy a ten nálev je do toho nejlepší. Dělala jsem ho na silvestra a jedla asi 3 dny, miluju ho

 
evropka
evropka - 25.3.2013 7:43

kristapána proč uzeninu?ale maso nezbytné....smajlik - 42

 
jasmine
jasmine - 25.3.2013 7:07

smajlik - 76smajlik - 76néééééééééééé boršč nééééééééééé, ale druhým chutˇ neberu, smajlik - 54

 
LenkaT
LenkaT - 25.3.2013 6:35

boršč dělávám, s masem, vepřovým i hovězím, s uzeninou nee smajlik - 66, už jsme ho doma taky dlouho neměli, budu to muset napravit

 
Jagea
Jagea - 25.3.2013 4:08

maso ano, uzeninu nééé. fuj.

 
dadka
dadka - 25.3.2013 0:27

Už dlouho jsme neměli boršč...já bych naopak ještě přidala maso.

 
sharon
sharon - 25.3.2013 0:14

uzeninu a masox bych vynechala......ale smetanu bych přidala...smajlik - 57smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 113426.
Archiv anket.