Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Variace na boršč

Variace na boršč

Potřebujete: 2 litry vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 1/2 sklenice sterilované červené řepy, lžíci oleje, 2–3 brambory, rajský protlak, hrášek, kostku masoxu, sůl, pepř, zbytky uzenin (alespoň 15 dkg).

Postup: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou uzeninu a orestujeme. Potom zalijeme vodou, a jakmile přivedeme k varu, přidáme masox. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s červenou řepou i částí nálevu je přidáme do polévky. Chuť lze zvýraznit i kouskem nahrubo nastrouhané čerstvé řepy. Povaříme do změknutí brambor a dochutíme kořením. Na talíři můžeme zjemnit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Meryl


25.3.2013   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Variace na boršč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 25.3.2013 10:48

monja: taky ještě dávám zelí. Většinou ho dělám, když mi právě zbyde červené zelí. To bude teď na velikonoce, takže možná příští týden.

 
monja
monja - 25.3.2013 8:44

taky začínám vařeným masem.... jo dala bych si, ale chybí mi tam zelí ... budu muset sama, už dlouho mě na něj honí mlsná .... u nás v jídelně jí dělají ale je to v podstatě rajská se zelím, takže ble ble ... prostě řepa je řepa ... smajlik - 47smajlik - 57

 
krasaka
krasaka - 25.3.2013 8:25

jasmine: smajlik - 61JÁ TOTÉŽ - do pusy bych to nevzala smajlik - 72

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 25.3.2013 8:03

Já dávám maso hovězí a vepřové a kousek dobré klobásky. Hlavně hodně řepy a ten nálev je do toho nejlepší. Dělala jsem ho na silvestra a jedla asi 3 dny, miluju ho

 
evropka
evropka - 25.3.2013 7:43

kristapána proč uzeninu?ale maso nezbytné....smajlik - 42

 
jasmine
jasmine - 25.3.2013 7:07

smajlik - 76smajlik - 76néééééééééééé boršč nééééééééééé, ale druhým chutˇ neberu, smajlik - 54

 
LenkaT
LenkaT - 25.3.2013 6:35

boršč dělávám, s masem, vepřovým i hovězím, s uzeninou nee smajlik - 66, už jsme ho doma taky dlouho neměli, budu to muset napravit

 
Jagea
Jagea - 25.3.2013 4:08

maso ano, uzeninu nééé. fuj.

 
dadka
dadka - 25.3.2013 0:27

Už dlouho jsme neměli boršč...já bych naopak ještě přidala maso.

 
sharon
sharon - 25.3.2013 0:14

uzeninu a masox bych vynechala......ale smetanu bych přidala...smajlik - 57smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.