Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Polévky recepty

Variace na zelňačku

Potřebujete: bílé hlávkové zelí - 1 kg již očištěné zeleniny, 1 l vývaru (z kostky nebo z masa), 2 středně velké cibule, 40 dkg brambor, kmín, majoránku, sůl, pepř, tuk

Postup: Zelí nakrouháme na tenké proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Do hrnce dáme trochu tuku (oleje, ztuženého pokrmového tuku...) a cibuli na něm orestujeme. Přidáme zelí, zalijeme horkým vývarem a vše přivedeme k varu, pak přidáme brambory a koření (kmín, majoránku, sůl a pepř). Vaříme asi 40 minut. Podáváme s tmavým chlebem či celozrnným pečivem.  

Redakce


30.10.2013   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 3   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Variace na zelňačku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 30.10.2013 13:51

Dělala bych ji na sádle, přidala vepřové na kostky, klobásu, není on to vlastně jakýsi boršč? Jedlé to bude, proč ne, když jsou tam samé dobré věci k sobě ladící. Jako koření tam ale vidím spíš bobkový list a nové koření. Jak se znám, tak bych to trochu vylepšila. Ale v podstatě se jí nedá nic vytknout, určitě je lepší, než z pytlíku.

 
Kawa
Kawa - 30.10.2013 7:41

proč "variace na zelňačku"..? dyť je to normální zelná polévka.. smajlik - 55 s nějakou klobáskou teda... smajlik - 57

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 30.10.2013 7:17

Tuhle polévku dělají u nás v kuchyni s tím jak psala dadka a je moc dobrá z toho hlávkovýho zelí.

 
evropka
evropka - 30.10.2013 5:09

co to je?smajlik - 76smajlik - 76

 
dadka
dadka - 30.10.2013 1:33

Přidala bych tam ocet, smetanu a klobásku.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 83749.
Archiv anket.