Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Polévky recepty

Burgundská polévka

Burgundská polévka

Potřebujete: 1 ks cibule, hovězí maso, kousek uzeného boku, mrkev, žampiony, rajčata v konzervě, zelené nebo žluté fazolové lusky (čerstvé nebo v konzervě), olivy, sůl, pepř, tymián, bobkový list, hřebíček, nové koření, petrželová nať, červené víno

Postup: Cibuli nakrájenou nadrobno vhodíme na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 min. Pak přilijeme cca 1/4 až 1/2 litru vína a vody, přidáme všechno koření a nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, lusky, žampiony, rajčata, petrželovou nať). Všechno vaříme 1 a 1/2 hodiny. Pokud použijete fazolové lusky z konzervy, přidáme je až asi 10 minut před koncem, spolu s olivami.

Redakce


6.3.2014   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 29   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Burgundská polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-29
sharon
sharon - 7.3.2014 15:17

evropka: pravdu díš děfče...ani myšička tam není , to nemůže chutnat...smajlik - 68

dobré je na tom to , že se tu rozproudí debata....smajlik - 68

 
bobulka
bobulka - 7.3.2014 12:20

Milda3: Každý podle svého gusta, nemusí všechno chutnat všem. Za sebe říkám, že technologický postup není správný pro člověka, který nemá rád rozvařené věci a suroviny k sobě pro mojí chuť neladí.

 
evropka
evropka - 7.3.2014 11:04

Milda3: když já nemám ráda polévky typu "kočička a pejsek vařili dort"takže sorry

 
orinka
orinka - 7.3.2014 10:40

já si především myslím, že v receptu není správný postup. Vařit dohromady syrové hovězí se zeleninou je nesmysl.

 
Linda
Linda - 7.3.2014 10:00

Podle me to bude velice husta polevka, zahustena rozvarenou zeleninou s kousky masa smajlik - 26- zarazuji to do kategorie pokud by me nekdo pozval ze zvedavosti ochutnam, ale sama to delat nebudu smajlik - 16

 
sharon
sharon - 7.3.2014 7:51

přece nebudu psát že to musí být báječný a úžasně dobrý když si to nemyslím.....

 
sharon
sharon - 7.3.2014 7:50

Milda3: proti gustu žádnej dišputát se u nás říkásmajlik - 68....co chutná jednomu nemusí chutnat druhýmu , nikomu to fakt neberu ale mám natolik bujnou fantazii a vařím už x let že za sebe říkám rezolutně ne - a bez ochutnání.....smajlik - 26smajlik - 66

 
orinka
orinka - 7.3.2014 4:55

Milda3: neříkám, že byste si tam nepošmákli! V receptu z odkazu se mi nezobrazují jednotlivé suroviny tak jsem se podívala do jiných, ale maso je vlastně jen v tom zamčeném. Jinak je v burgundské polévce uzenina nebo pouze zelenina. Je to eintopf. Ani nevím, co vlastně vařím, když beru co dům dal!smajlik - 68 Polévka se dá udělat i ze sekerysmajlik - 14

 
Milda3
Milda3 - 6.3.2014 21:16

jo a víno jsme tam dávali domácí rybízový

 
Milda3
Milda3 - 6.3.2014 21:13

tak jak tady čtu,tak samej negativní ohlas,zkuste to uvařit a potom kritizujte,já jsem ji totiž jedl vloni v létě na chatě u souseda,tedy olivy tam neměl,neměl je k dispozici a měl tam ještě na kostky pár brambor pro lepší zahuštění,jedli jsme to s chlebem a já si do toho přidal chilli omáčku a bylo to hustší výživný a hlavně dost dobrý

http://www.recepty.cz/recept/polievky-burgundska-polevka-130618

tady je recept aby jste viděli že si to redakce z prstu nevycucala,aby vás zkoušela
kolikrát jsme dříve se sousedem uvařili za myšmaš by jste ani nevěřili a jak nám o chutnalo,by jste řekli že to je vymyšlené a ono to vymyšlené bylo,ale námi a z toho co chaty daly

 
sharon
sharon - 6.3.2014 14:58

tak za mě...smajlik - 48 jsem stará škola a tohle opravdu ne....ostatní už tu bylo napsáno a mmj já nesnáším olivy v jídle...jen tak samostatně ano...smajlik - 26

 
orinka
orinka - 6.3.2014 14:18

hernajs, tak bych si dala dvě deci vychlazeného rulandského....smajlik - 57

 
orinka
orinka - 6.3.2014 14:17

dadka: dyť píšu, zeleninu dát až před dokončením celého pokrmu. A olivy....vynechatsmajlik - 68

 
Linda
Linda - 6.3.2014 13:45

bobulka: dikysmajlik - 54

 
bobulka
bobulka - 6.3.2014 13:12

Linda: Pokusila jsem se poslat kohouta, nevím jestli to dopadlo, jinak jak kohout, tak líčka dle Zdeňka P. lze najít na stránkách www.restaurant-guide.cz/recepty. Svíčkovou dělám běžně, jen jí den předem naložím do orestované kořenové zeleniny a vína s kořením (bobkový list, tymián, rozmarýn, černý pepř, nové koření) - raději do orestované, protože syrová nasákne víno a špatně se pak restuje. Maso je před opečením potřeba dobře otřít papírovou utěrkou. Vínem, co to v něm leželo pak podleju, přidám vývar a peču v troubě pod poklicí. Dělám tmavou, hodně zeleninovou omáčku s minimem šlehačky, je to spíš taková divočina. Ochucuju vinným octem, karamelem, brusinkami (dovnitř do omáčky) a hořčicí (naší běžnou, ne dijon). Zahušťuji moučným máslem, ale stačí maličko. Pasíruju. Hovězí po burgundsku se dělá vlastně podobně, jen je maso na kostky a omáčka se nepasíruje; juknu se doma na recepis a případně ještě pošlu.

 
Linda
Linda - 6.3.2014 12:46

bobulka: a co takhle poslat nejake recepty na nize vyjmenovane dobroty smajlik - 57???

 
bobulka
bobulka - 6.3.2014 12:41

orinka: I s červeným se dělají skvělé omáčky: hovězí po burgundsku, líčka na víně, coq au vin,..... skvělé, navíc vůbec ne tak složité, jak se zdají. I svíčkovou nakládám do zeleniny a červeného, nejlépe do merlotu nebo modrého portugalu. Ale bílé při vaření oživí opravdu lecos - taková vinná omáčka k hovězímu bifteku.......

 
bobulka
bobulka - 6.3.2014 12:37

orinka: jó, italské rizoto s hříbky, parmazán: smajlik - 57smajlik - 20

 
dadka
dadka - 6.3.2014 11:20

Určitě tenhle recept nevyzkouším. Kromě masa to bude všechno "na sračku".

 
orinka
orinka - 6.3.2014 11:12

bobulka: přesně, člověk nemusí vůbec pít, ale bílé víno by doma po ruce k vaření být mělo. Rizoto, které se ke konci dušení zaleje bílým vínem a dovaří s ním, ohromně získá na chuti.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-29
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 125420.
Archiv anket.