Polévka z hrášku

Potřebujeme:
1 konzerva sterilovaného hrášku
1 vejce
trochu polohrubé mouky
sůl, pepř a majoránku
Trošku másla
Postup:
Obsah konzervy vylejeme do hrnce, přilijeme asi ¼ litru vody a přivedeme k varu. Mezitím si v hrníčku rozkvedláme vejce s polohrubou moukou na hustotu nočků (nebo kapání). Do vařící se polévky lžičkou vykrajujeme nočky, které pár minut povaříme. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme majoránku. Můžeme zjemnit lžičkou másla.
Dobrou chuť přeje paniinka
23.11.2015 Rubrika: Polévky | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,2/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Polévka z hrášku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jeden rok jsem na vánoce nedělala rybí polévku, ale uvařila jsem hrachovku a taky z pytlíku. Nevidím na tom nic špatného, když Vitana vaří za mě.

Holky ja miluju hrachovku z pytliku (vitana vari za vas)
Nekdy do ni pridam trochu zmrazeneho hrasku a osmahnutou slaninu.

Hrachovku za mě vaří Vitana,přidávám jen krájenou housku osmaženou na másle.

Na hrachovku kupuji loupany hrach. Krasne se rozvari, nemusim mixovat ani pasirovat.....
.gif)
dělám hrachovnu ze sušeného hrachu anebo hráškovou ze zeleného čerstvého nebo mrazeného.....i já dávám česnek a majoránku , ze suchého hrachu mixuju a pasíruju ty slupky mi taky vadí.......
Hrachovku propasíruju aby byla hladká, slupky mně nedělají dobře.Dávám i trošku česneku.