Špenátová polévka
.jpg)
Potřebujete: balíček mraženého špenátu, hladkou mouku, smetanu, cibuli, máslo, sůl, masox, mletý pepř, čtyři vejce uvařená na tvrdo.
Postup: Nejprve uděláme z másla, drobně pokrájené cibule a hladké mouky cibulovou jíšku a zalijeme vodou. Necháme chvíli povařit, pak přidáme masox a za stálého míchání změklý špenát. Přidáme trochu pepře, sůl a ještě deset minut povaříme. Nakonec do polévky vlijeme smetanu a ještě necháme krátce přejít varem. Hotovou polévku můžeme přímo na talíři ozdobit nakrájenými vejci a posypat sekanou pažitkou či petrželkou.
20.10.2016 Rubrika: Polévky | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Špenátová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Taky mi tam chybí česnek a místo masoxu bych dala zeleninový vývar. Tím podlévám prakticky všechno....rýži, maso, dávám do polévek, zeleninových pokrmů. A polévku bych na závěr rozmixovala a ozdobila těmi vařenými vejci.
Jsem polévková, žádná polévka mi není cizí.
.jpg)
Spenat mam rada a jsem polivkova, takze bych klidne spenatovou polevku zkusila ,ale tento recept mi prijde krapatko podivny
.gif)
chybí mi tam česnek a s tím masoxem....no nevím....