Zeleninová polévka
Ingredience: Mrkev, celer, petržel, pórek, květák, kapusta, cibule, případně další zelenina podle chuti, čočka, majoránka, sůl, jíška, kousek uzeniny, masox.
Postup: Nakrájíme zeleninu, vložíme do vroucí vody, můžeme přidat kostku masoxu. Rovněž do hrnce přisypeme trochu čočky a vše osolíme. Zatímco se polévka vaří, osmahneme na pánvi uzeninu nakrájenou na kostičky. Připravíme si jíšku (můžeme použít i instantní), kterou do polévky zavaříme, když je čočka měkká. Poté do hrnce přidáme uzeninu a trochu majoránky.
Je to vydatná jarní polévka, která vám určitě zachutná.
28.3.2006 Rubrika: Polévky | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5