Slepičí polévka s jarními bylinkami
Ingredience: 1 slepice (asi kilová), 2 l vody, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 cibule, kousek petrželové a celerové natě, 2 stroužky česneku, bobkový list, nové koření, celý černý pepř, sůl, 1–2 lžíce nasekaných jarních bylinek.
Postup: Slepici očistíme a vložíme do hrnce s teplou vodou. Osolíme (asi dvě lžičky), přidáme koření, česnek, přiklopíme a vaříme přibližně 30 minut. Poté k vývaru přidáme i očištěnou zeleninu (vcelku) a vaříme dalších 20 minut. Vyjmeme slepici i zeleninu a vývar přecedíme přes hustý cedník. Slepici stáhneme z kůže a trochu masa pokrájeného na malé kousky vrátíme do polévky. Stejně tak do ní vrátíme i část nákrajené nebo vidličkou rozmačkané zeleniny.
Polévku přivedeme k varu a zavaříme do ní třeba kapání (1 vejce, 2 lžíce mouky a špetka soli), nudličky či třeba knedlíčky.
Na talíři posypeme sekanými bylinkami.
7.4.2006 Rubrika: Polévky | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5