Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Zelňačka

Polévka

Ingredience: sladkokyselé zelí, 3–4 brambory, kousek špeku, 2 lžíce sladké papriky, česnek dle chuti, salám (junior, uzené, šunka, cokoliv je doma), sůl, trochu pepře, případně zakysaná smetana.

Postup: Slakokyselé zelí (ze sáčku nebo ze sklenice) dáme do kastrolu o objemu asi 2 l, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Ve stejnou dobu dáme vařit brambory pokrájené na malé kostičky. Mezitím nakrájíme trošku špeku a osmažíme ho. Přidáme do polévky. Na vyškvareném omastku osmahneme sladkou papriku a přidáme k zelí. Do polévky ještě přidáme česnek, salám, sůl, trochu pepře a nakonec uvařené brambory.
Podáváme samotné, nebo se zakysanou smetanou, která se dá navrch jako malý bobeček.

Recept nám zaslala čtenářka hrochuška.

Marie Poštová


14.6.2006   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 35   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zelňačka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.