Poctivá bramboračka
Ingredience: 6–8 brambor, 2 větší mrkve, 1–2 petržele, 1/3 celeru, 1 větší cibule, česnek podle chuti, sůl, kousek květáku, houby, majoránka, pepř, kmín, zelená petrželka, 1/8 másla, 1–2 lžíce hladké mouky, vejce, chleba, olej.
Postup: Na zpěněném másle osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, květák a houby. Osmažíme a zaprášíme hladkou moukou. Mícháme, až mouka chytí zlatavou barvu, a zalijeme asi litrem a půl vroucí vody. Osolíme, okmínujeme a trošku opepříme. Vložíme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do měkka. Pak přidáme prolisovaný česnek a hrstičku majoránky, kterou napřed trošku v ruce promneme. Nakonec dáme nasekanou zelenou petrželku.
V misce rozšleháme celá vejce, obalíme v nich nakrájený chléb a na rozpáleném oleji opečeme do zlatova. Ještě teplý chléb přikusujeme k polévce. Je to opravdu výborné.
9.10.2006 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Poctivá bramboračka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jo
PO včerejší akci mi je dnes celý den ouvej.Ale jak jsem si to tu pročetla,tak už dostávám chut