Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Ryba na zelenině

Ryba na zelenině

Potřebujete: rybu, papriky, rajčata, cibuli, sůl, pepř, pálivou papriku.

Postup: Rybu očistíme, nakrájíme na porce, osolíme, okořeníme. Pekáček vyložíme alobalem, vložíme rybu a trochu podlijeme vodou. Dáme dusit do trouby. Když je napůl měkká, přidáme zeleninu a dodusíme. Nakonec přidáme osminku másla. Podáváme s bramborem.

Recept nám zaslala čtenářka Jana Švábová.

 

Marie Poštová


10.9.2007   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ryba na zelenině

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ota
Ota - 10.9.2007 14:27

orinka: jojo já jsem prostě úsporný typ

 
orinka
orinka - 10.9.2007 14:15

Pavla_L: jojo, křen a ryba, to jde k sobě náramně!smajlik - 57

 
orinka
orinka - 10.9.2007 14:14

Ota: jasně, ale remoska ti neudělá takovou kůrku! To filé dělávám z celého balíku, a když si představíš ještě ty mezivrstvy, tak se to celkem vyplatí.

 
Pavla_L
Pavla_L - 10.9.2007 14:12

orinka: tos mi připomněla - v jedné restauraci v Litomyšli (už myslím neexistuje)dělali kapra s křenem v alobalu a bylo to vynikajícísmajlik - 57

 
Ota
Ota - 10.9.2007 13:54

orinka: a vůbec na tyhle věci je nejlepší remoska .... málokdo v troubě zapéká skutečně velkou rybu a zapékat půl kila mě přijde docela luxus na troubu pro krocana

 
orinka
orinka - 10.9.2007 12:33

Mně vadí, že se to má v troubě "dusit". Trouba má přece péct, ne? Peče se to kvůli kůrčičce a křupavosti. Když budu chtít dušenou rybu, tak ji budu dělat na plotýnce v kastrolku. Jéééé, já si vzpomněla na filé s křenem, to je lahůdka! Pečená!!! Filé, strouhaný křen, olej, máslo, strouhanka, sůl. Na dno pekáčku dát pečící papír (pro ty, co nemají teflonový pekáček), nalít trochu oleje. Na to dát vrstvu osoleného filé. Posypat řádně strouhaným křenem, na to vrstvu strouhanky. Vrstvy opakujeme, končíme strouhankou, kterou navrchu poklademe plátky másla. Lehce zastříkneme vodou, pečeme zpočátku zakryté - třeba alobalem, pak dopékáme do růžova. S brambory nebo chlebem, mňam. Křenu se nebojte, při pečení ztratí palčivost a zůstane jen chuť. Ještě dělávám filé v bešamelové křenové omáčce, to je složitější, ale taky senzační. Ale to tak v neděli, dá to práci. To křenové se strouhankou je raz dva.smajlik - 57

 
Ota
Ota - 10.9.2007 12:25

Aja: nebo to celé naládovat ve vrstvách do zapékacího nádobí a ten brambor bych dal naplátkovaný dospoda.

A na vrchol nakonec posypat sýrem

Tak dělal ryby můj táta

 
Aja
Aja - 10.9.2007 11:26

Jéééžíííš, fak nejsem na plech, když píšu naplech smajlik - 34

 
Aja
Aja - 10.9.2007 11:25

Já bych tu rybu dala na gril a pod ni naplech tu zeleninu smajlik - 75

 
Ota
Ota - 10.9.2007 10:39

je to dobrý ale to bych nebyl já a rejpnu si !

Trochu moc všestraně "univerzální" recept .

Ještě to mělo začít větou " vezmi rybu"

Znáte červeného trpaslíka ?
A postavu Kocour ?

Jak stojí u automatu na jídlo a ten se ho ptá jakou chcete tu rybu ?¨
A kocour říká rybu rybu rybu a štosuji si to na vozík ? smajlik - 42

 
choc_ivi
choc_ivi - 10.9.2007 9:58

já to ještě nahoru posypu sýrem, mňam smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.