Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Oliheň aneb kalamari

Oliheň aneb kalamari

Potřebujete: 300 g kroužků z olihně, polohrubou mouku, sůl, mletý pepř, olej na smažení, šťávu z 1 citronu.

Postup: Kroužky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a kroužky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové necháme v ubrousku zbavit přebytečného tuku, zakapeme citronem.

Podáváme je teplé s brambory nebo s chlebem a zeleninovým salátem.

Tip: Mořské živočichy a ryby smažíme nejlépe ve fritéze, kde se dokonale propečou, mají kvalitní a pěkný nepřipálený povrch.

 

Recept je z knihy Mořská kuchařka. Miloš Štěpnička, Dona, České Budějovice 1997.

Lenka Moučková


3.1.2008   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Oliheň aneb kalamari

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Elí
Elí - 3.1.2008 17:35

kalamáry jsem kupovala mražený a obalený a byly dobrý

 
babkatapka
babkatapka - 3.1.2008 15:58

Moc mě tyto potvory lákají, ale když je vidím mražené v supermarketu, tak mě vždycky přejde chuťsmajlik - 26

 
jasmine
jasmine - 3.1.2008 6:23

smajlik - 47miluji kalamáry,to je mé nej.jídlo,není nad ně a kalamáry jako olejovky supersmajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.