Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Potřebujete: filety lososa, tresky, apod., rajčata, papriku, cibuli, olej, alobal nebo pečicí papír

Postup: Z alobalu oddělte kousky větších rozměrů. Omyjte a oloupejte zeleninu, nakrájejte ji na drobnější kostičky. Alobal potřete olejem, vložte na něj rybí filety a posypte kostičkami zeleniny, osolte a opepřete. Pečlivě uzavřete. Vytvořené balíčky vložte na plech. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30 minut. 

Tip: Rybu můžete vylepšit smetanovou omáčkou. Smíchejte zakysanou smetanu nebo smetanu na vaření, citronovou šťávu, sůl a pepř. Po 20 minutách alobalové kapsy vyndejte, rozevřete a smetanovou omáčku vložte lžící na rybu. Znovu balíček uzavřete a dejte zapéct ještě 10 minut.

 

Lenka Moučková


30.1.2008   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Losos v alobalu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Juana
Juana - 30.1.2008 13:55

Pangas je nejlepší. V něděli jsme měli afrického sumečka, hledala jsem o tom něco na webu, a vůbec žádný recept jsem nenašla. Lososa máme v lednici, tak ho možná zkusím podobně udělat, ať je to zas něco jiného.

 
rozara
rozara - 30.1.2008 13:03

Já podobně dělám filety z tresky, dám je do pekáčku posypu kořením na ryby, na to dám nakrájenou papriku a rajčata a maličko to podleju vodou. Ryby pustí hodně vody. Dám do trouby asi na 20 min.a uvařím k tomu brambory. Dietní a dobré /teda aspoň nám to chutná/.smajlik - 57

 
Ota
Ota - 30.1.2008 10:38

dobrý smajlik - 47

jen mě pobavilo to doslovné :
smajlik - 34Z alobalu oddělte kousky větších rozměrůsmajlik - 34

kdo nemá alobal může udělat následující
zeleninu dospod, na to rybu a na ní potřít majonézu která udělá výbornou krustu

 
orinka
orinka - 30.1.2008 10:13

matysek: připojuju se, je to u nás ryba č. 1!!! Taky jsme ho měli na Štědrý den. Předtím jsem se leta poctivě snažila dodržovat tradici, šlo to od kapra přes lososa, pstruha, filé....ale ve všem byly kosti! Na celé čáře vítězí sumeček!!!!

 
Lhasa
Lhasa - 30.1.2008 10:12

Lososa bych udělala v alobalu bez zeleniny, jenom se solí a možná tou omáčkou na konec smajlik - 57 A pangasia podle receptu smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
Aja
Aja - 30.1.2008 9:59

Lososa jsem v sobotu grilovala s brokolicí smajlik - 75

 
matysek
matysek - 30.1.2008 9:58

DD: pangasiuse /či jak se to píše/ mám moc ráda, měla jsem ho i na štědrovečerní večeři

 
talenka
talenka - 30.1.2008 9:45

Dewey_Dell: jojo, to by šlo smajlik - 57

 
orinka
orinka - 30.1.2008 9:27

Páni, díky za připomenutí, já v alobalu nepekla ani nepamatuju a rybu dělám pořád na jedno brdo.smajlik - 75

 
Elen
Elen - 30.1.2008 9:25

Dewey_Dell: tu rybu, co jmenuješ, podávají u dcery ve školce :-)

 
Dewey_Dell
Dewey_Dell - 30.1.2008 9:22

Zajímavý recept smajlik - 60 přiznávám ale, že lososa bych zeleninou nekazila smajlik - 68 ten je nejlepší sám o sobě... ale třeba takový pangasius v balíčku by mohl být dobrý smajlik - 57