Kapří tokáň
.jpg)
Potřebujete: pro 2 osoby: 300 g vykostěného kapřího masa, sůl, 40 g hladké mouky smíchané s 20 g sladké pálivé papriky, sádlo na pečení a 1/8 l červeného přírodního vína na podlití
Postup: Kapří maso nakrájíme asi na 1,5 cm silné a přibližně 5 cm dlouhé proužky, osolíme je, slabě poprášíme moukou smíchanou s paprikou a v pánvi na rozehřátém sádle po všech stranách opečeme. Před dopečením polijeme tokáň červeným vínem a krátce povaříme. Podáváme s chlebem neob opečeným bramborem.
Recept pochází z knihy Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni od Viléma Vrabce, Jihočeské nakladatelství, České Budějovice 1979
11.3.2009 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kapří tokáň
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
základní problém je už v úvodu
......300 g vykostěného kapřího masa...
zatím neznám žádný způsob jak vykostit kapra za syrova aniž z toho udělám naprostou fašírku......