Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Restovaný kapr s fazolkami a žampiony s opečeným bramborem

Restovaný kapr s fazolkami a žampiony s opečeným bramborem

Potřebujete: 600 g filetů z kapra, 400 g zelených fazolek, 100 g žampionů, 1 červenou cibuli, 2 pl olivového oleje, 1 citron, 50 g másla, 0,3-0,4 dl becherovky, hladkou mouku, sůl, pepř, čerstvý kopr, 500 g vařených brambor, olej na opečení

Postup: Filety z kapra osolíme, zakapeme je šťávou z jedné poloviny citronu a necháme je zhruba 30 minut v chladu. Mezitím si oloupeme a na čtvrtky nakrájíme žampiony, spaříme zelené fazolky ve vařící vodě asi 1 minutu a nakrájíme si na měsíčky oloupanou červenou cibuli.

Na pánvi si rozehřejeme máslo, dáme na ně připravenou zeleninu a houby, osolíme, opepříme a 5 minut opékáme. Nemusíme podlévat, protože zelenina a žampiony pustí trochu vody. Kapra osušíme, obalíme v hladké mouce a restujeme na rozpáleném olivovém oleji 3-4 minuty z každé strany. Potom ztlumíme oheň a zalijeme kapra becherovkou. Bylinný likér necháme vyvařit a můžeme podávat.

Vařené brambory nakrájíme karblovacím nožem a na pánvi nebo v troubě na plechu opečeme. Jako příloha jsou vhodné brambory upravené i jiným způsobem.

Tip: Důležité je dodržet množství alkoholu. 0,2 dl je málo a 0,5 dl je moc, kapr pak dostane nahořklou chuť.

Recept je z knihy 52 nedělních obědů od Jana Váni, Ikar 2004.

Lenka Moučková


7.4.2009   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Restovaný kapr s fazolkami a žampiony s opečeným bramborem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.