Koláč se sardinkami
.jpg)
Potřebujete: balíček křehkého těsta (nebo listového či na pizzu již rozváleného), 4-6 vajec podle velikosti, 250 g zakysané smetany light, strouhaný sýr (nebo směs strouhaných sýrů v sáčku), 2-3 konzervy se sardinkami, sůl, pepř
Postup: Tence rozválejte těsto. Vložte do menší formy na pečení. Sardinky zbavte páteře a rozmačkejte vidličkou. V míste vyšlehejte zakysanou smetanu, vejce, sůl a pepř. Ke konci přidejte strouhaný sýr a promíchejte. Na těsto dejte vrstvu sardinek a nalijte na ně vaječnou směs. Pečte asi půl hodiny při 180 °C.
"Tento recept vymyslel můj syn," píše čtenářka Jolana,"a od té doby jsme jej vyzkoušeli se sardinkami v různých omáčkách - v tomatě, s horčičnými semínky.... Nikdy jsme nebyli zklamaní."
4.5.2009 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koláč se sardinkami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
sharon: ne že by dnešní děvčata moc zaostávala
.gif)
Linda: horší smrad je z chlapských botasek
.jpg)
Linda: zde by byla vhodná reklama na digestoř .... ryby ty přece zásadně voní ...
Recept je spíš jako od Babici ale docela zajímavý
.gif)
Almega: patláma patláma.....ale což, dobré to být může......
.jpg)
Rybicky (jakékoliv) já ráda, ale bojím se, ze zbytek rodiny by nevydejchal barák zasmradený teplýma sardinkama

Kombinaci!!!Jinak mě to připomíná pejska a kočičku a jejich dort.....
.gif)
Mám ráda rybičky a ta smetana by je mohla zajímavě zjemnit. A v kombynaci se sýrem...... Asi vyzkouším.
Sardinky já můžu, určitě recept vyzkouším