Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pangasius po provensálsku

Pangasius po provensálsku

Potřebujete: filety z pangasia, rajčata, bílou papriku, česnek, bazalku, olivový olej, bílé víno, bylinky bouquet garni, sůl a pepř

Postup: Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na malé kousky. Bílou papriku zbavíme žebroví a semeníku, nakrájíme na kousky. Česnek nakrájíme na plátky. Na pánev vlijeme olivový olej, po chvíli přidáme cibuli, česnek, papriku a zastříkneme bílým vínem. Chvíli dusíme a pak přidáme rajčata, dochutíme bylinkami, solí a pepřem. Na to vložíme rybí filety, přikryjeme pokličkou a dusíme. Podáváme s rýží, širokými nudlemi nebo vařeným bramborem.

Lenka Moučková


30.11.2010   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 38   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Pangasius po provensálsku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-38
ijaku
ijaku - 30.11.2010 18:38

Pangas je jediná ryba, kterou jímsmajlik - 5smajlik - 47smajlik - 57

 
TULI
TULI - 30.11.2010 17:47

sharon: neni nad VEPR. RIZEK , CO ???? smajlik - 42smajlik - 34

 
sharon
sharon - 30.11.2010 17:11

TULI: my taky rádi chodívali do čínské restaurace...a pak dávali v TV ukázky ze zákulisí těchto restaurací a od té doby jsem tam nebyla...smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.11.2010 17:10

TULI: a co má být Tulíkusmajlik - 68, prasátko po sobě spapá i hovínko a válí se v nich jak to prase smajlik - 79a jak nám vepřové šmakuje......smajlik - 68

 
TULI
TULI - 30.11.2010 16:28

PANGASE jsem jednu dobu kupovala - je to velice LEVNA ZMRAZENA RYBA - ktera se dovazi z THAJSKA ... pak jsem v telce videla - kde to lovi a kde to zije ... a od te doby - NE !!! smajlik - 66smajlik - 66
to radej uz toho kapra - .......
obrázek - mekongdelta04.jpg tohle jsem vyguuglila - kde zije PANGAS .... a neco jeste horsiho davali v TELCE .... smajlik - 48

 
Bellana
Bellana - 30.11.2010 14:47

Taky jím to, co supermarket dásmajlik - 4. Zatím jsem zdravá, zdravější než většina spoluobčanů. Musím přiznat, že pangas mě nenadchnul. Asi jsem měla smůlu, ale pokaždé měl jakousi nerybí pachuť. Ne snad, že bych ryby extra milovala, ale treska a mořská štika mi nikdy nevadily. Kromě toho jsou pangasové hrozně vodnatí. Fakt se musejí rozmrazit a pořádně odsát voda, jinak je to "blátíčko". Někde jsem viděla reportáž, že i podle normy se k nim může přidávat při mražení docela hodně vody. Rodině ale pangas chutná, tak jim ho občas dělám.

 
sharon
sharon - 30.11.2010 11:43

manka: ty se máš, já jím to co koupím v supermarketu......no, zatím žiju....smajlik - 26

 
manka
manka - 30.11.2010 11:40

sharon: vejce jím z Česka, jablka z Česka, česnek z Česka, vepřový doufám taky, je fakt, že si hodně vybírám co kupuju

neberou, že? my už máme ryby v sádcesmajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.11.2010 11:38

manka: říkáš, máme svýho dost......já manžela honím na ryby , pro vánočního kapra ...a a ani ťuk...neberou potfory....smajlik - 76

 
sharon
sharon - 30.11.2010 11:37

manka: no právě proto, že nám to třeba chutná......taky jime vejce z Polska, jablka ze španělska, česnek z číny, a myslíš že vepřový a hovězí se nedováží ,......

 
manka
manka - 30.11.2010 11:11

sharon: a to je právě ono, nevím, proč bychom měli jíst něco co je odkudsi z tramtárie, když máme tady svýho dostsmajlik - 64

 
manka
manka - 30.11.2010 11:09

Ota: to nekupuju

 
sharon
sharon - 30.11.2010 11:07

Patří do čeledi Pangasiidae. Podle svého vzhledu a také způsobu plavání jsou nazýváni "žraločí sumci". Jsou příbuzní čeledi Schilbeidae. Pangasiidae obývají vody Thajska a Indočíny. V přírodě žijí obvykle ve velkých řekách, jsou draví, ale větší jedinci bývají často rostlinožraví. Vyskytují se ve vodě sladké i mírně brakické. Ve své domovině jsou významnou a vyhledávanou tržní rybou.
obrázek - yxc(1).jpg

 
sharon
sharon - 30.11.2010 11:03

Ota: ryba je to určitě, co jinýho by to bylo ? slon ?......smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
tornado-lou
tornado-lou - 30.11.2010 10:41

po tom poprasku tady minuly tyden sem cekala vykriky, ze proc jist pangasia, kdyz mame spoustu domacih ryb.....

 
Ota
Ota - 30.11.2010 10:40

manka: podle mě je to víc ryba než většina rybích prstů nebo krabích tyčinek smajlik - 33. ale není to žádný zázrak.

 
sharon
sharon - 30.11.2010 10:20

manka: chápu, proti gustu......smajlik - 80

 
sharon
sharon - 30.11.2010 10:19

Ota: jo , jo , i u nás tak jednou za měsíc, jako rychlovkasmajlik - 47.........o tom vyždímání jsem četla, zas tak chytrá nejsem....smajlik - 66

 
manka
manka - 30.11.2010 10:18

máša h.: smajlik - 75fakt, raději kapra nebo daňkasmajlik - 64

 
manka
manka - 30.11.2010 10:18

sharon: podle mě to prostě není rybasmajlik - 26

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-38