Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Krevetky s vínem

Krevetky s vínem

Potřebujete: 800 g mražených krevetek, 1 cibuli, 1 lžíci mletého zázvoru, 3 lžíce solamylu, 150 ml bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, půl lžičky moučkového cukru, 5 lžic oleje, špetka mletého pepře, sůl dle chuti

Postup: Krevetky částečně rozmražte a obalte v solamylu a na rozpáleném oleji opečte dozlatova. Po vyjmutí je položte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Olej z pánve slijte, nechte na ní jen asi jednu lžíci. Osmahněte na něm nakrájenou cibuli se zázvorem a přidejte sójovou omáčku, cukr, mletý pepř, krevetky, zalijte vínem a duste doměkka. Na závěr podle chuti osolte. Jako příloha je dobrá rýže.

Lenka Moučková


16.6.2011   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Krevetky s vínem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH
YXH - 16.6.2011 16:46

manka: Z toho si nic nedelej, kazdy ma rad neco jineho. Pro mne by byly hrob olomoucke a jakekoliv smradlave syry. Ani hermelin nemuzu. Rodine to kupuju, maji to radi, ale ja bych to nepolkla. smajlik - 68

 
manka
manka - 16.6.2011 16:35

já teda jídla na víně nee. a krevety fakt nedám do pusy. nemůžu za tosmajlik - 26ale samozřejmě proti gustu...........

 
YXH
YXH - 16.6.2011 16:24

Linda: No jo ty je mas cerstve hned za humny, u nas prevazne mrazene, za cerstve bych dala majlant.
V nedeli je u nas den otcu, tak budeme delat krabi nohy a nejake dalsi vodni potvurky, kluci je maji radi, k tomu asi steaky na grilu.

 
YXH
YXH - 16.6.2011 16:21

IVUSKA 56: My je milujeme. Delam je na masle s trochou cesneku a curry, nebo marinovane v bylinkach a citronove stave. Napichnout na spejle a pak narychlo osmahnout na grilu. Bezvadne na nudle se smetanovou omackou. smajlik - 58

 
sharon
sharon - 16.6.2011 10:23

krevetky smajlik - 66, řízek je řízek.....

 
Linda
Linda - 16.6.2011 7:54

Tak pro me bych krevetky rozmrazila, soupla na salát, event pridala vajícko a vínem bych to zapíjelasmajlik - 57. Rozhodne bych s tím nemazala nádobí smajlik - 16

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 16.6.2011 7:23

Tak já krevety miluju a dělám je jen rychle. Souhlasím s YXH, že jsou potom gumové. Na máslo přidám bylinky a česnek a jen rychle orestuji. Ty kupované jsou už vařené, pokud jsou šedé tak ještě ne.

 
orinka
orinka - 16.6.2011 6:04

Mně bylo po krevetkách nevolno, jedla jsem je ze zvědavosti, nechutnaly mi, ani neposloužilysmajlik - 42

 
YXH
YXH - 16.6.2011 4:30

Nevim, ale myslim si, ze kdyz se krevetky vari moc dlouho jsou spis gumove nez mekke.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.