Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rybí filety a la puttanesca

Rybí filety a la puttanesca

Potřebujete: 4 rybí filety, 20 černých oliv, 2 lžičky kaparů, 1 malou feferonku, 6 jarních cibulek, 4 velká rajčata, 2 stroužky česneku, 1 svazek bazalky, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř, tymián

Postup: Troubu předehřejeme na 200°C. Olivy bez pecek nakrájíme na kousky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulku nakrájíme najemno a česnek jen rozpůlíme. Bazalku natrháme na drobné kousky. Rybí filety lehce osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče s poklicí. Na každý filet dáme snítku tymiánu, olivy, kapary, cibulku a feferonku. Po stranách obložíme česnekem. Celé posypeme bazalkou a poklademe plátky rajčat. Zakapeme olejem, ještě jednou osolíme a opepříme a posypeme zbytkem bazalky. Přikryjeme a pečeme cca 30 minut. Poté odstraníme česnek a podáváme. Jako příloha se překvapivě velmi hodí rýže.

Lenka Moučková


15.8.2011   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Rybí filety a la puttanesca

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
dadka
dadka - 15.8.2011 0:19

To musí být dobrotka! Ale baději bych si k tomu asi dala brambory, i když rýži mám moc ráda.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.