Pstruh s mandlovou omáčkou

Potřebujete: 4 pstruhy, 150 g cibule, sůl, špetku mletého pepře, 2 stroužky česneku, 50 g loupaných mandlí, 50 g rajčatového protlaku, 80 g oleje, 20 g hladké mouky, 1 citrón, 1/8 bílého vína
Postup: Vykuchané a očistěné pstruhy osolte a po obou stranách opečte na polovině tuku. Vyjměte je a přidejte druhou polovinu oleje. Osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek, zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zřeďte ji vínem a trochou vody. Provařte a nakonec omáčku okořeňte a proceďte. Zakapejte ji citrónem, přidejte rajčatový protlak a na nudličky nakrájené mandle. Prohřejte a podávejte s opečenými pstruhy a rýží.
18.10.2011 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pstruh s mandlovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Kečup by se moc nehodil ,také si myslím
No vlastně ani ten protlak bych tam nedala
Já bych vynechala ty mandle, nesnáším, jak mně to křupe v omáčce a určitě bych dala jako přílohu brambory. Ryba s rýží mně nějak nejde dohromady.