Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Makrelové závitky

(porce pro 2 osoby)

Ingredience:
2 ks filetu z makrel v oleji King Oscar
8 ks plátků slaniny
100 g hladké mouky
10 ks cherry rajčátek

olej na smažení
bazalka
extra panenský olej

Pro náplň:
60 g černých oliv
4 ks filetů ančoviček
20 g kaparů
olivový olej

Makrely vyjměte z konzervy a nechte okapat. Mezitím lehce rozmačkejte olivy, ančovičky a kapary a vložte na rozehřátou pánev s olejem. Na talíř rozložte vedle sebe 4 plátky slaniny a na ně rozprostřete makrelu, kůží ke slanině. Makrelu pak rovnoměrně potřete připravenou náplní.


Slaninu na talíři srolujte a dávejte pozor, aby náplň zůstala uvnitř. Obalte v mouce a vložte na olejem vymazaný pekáč. Za občasného otáčení pečte 10-15 minut v troubě ohřáté na 220 stupňů. Poté závitky osušte v kuchyňském ubrousku a servírujte se salátem z rajčátek, bazalkou a olivovým olejem.

 

Recept pro vás připravil King Oscar

Lenka Moučková


14.11.2011   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Makrelové závitky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 14.11.2011 13:08

Taky mám pocit, že jsem makrelu v tak velkém kusu v konzervě nepotkala. Jinak ingredience dobrý, ale jak už někdo psal buď salátek nebo každé zvlášť

 
Linda
Linda - 14.11.2011 10:35

At delám co delám tak mám pocit, ze jsem v zivote nepotkala makrelu v plechovce vcelku nebo aspon ve vetsich kusech smajlik - 26.
A kdyz uz bych se s necim tak podivnym patlala, tak bych to smichala dohromady a udelala z toho rybi salát i s oblohou smajlik - 57.
I kdyz kdyz tak uvazuji kdysi v dávnych dobách kdyz jsem bydlela u tchána, ten kupoval uzenou makrelu, vyndal z ni páter a ty dve polovicky obalil jako rizek a osmazil - bylo to vskutku zajimavé, ale taky jsme to prezili smajlik - 42

 
sharon
sharon - 14.11.2011 10:07

orinka: krále Oscara....smajlik - 68 to napadlo smajlik - 68

 
sharon
sharon - 14.11.2011 10:05

to je mišmašsmajlik - 76....makrelu, olivy, rajčátka......vše snědla zvlášť.....smajlik - 32

 
Světlonoska
Světlonoska - 14.11.2011 9:13

Makrelu se slaninou bych neprznilasmajlik - 66co aj an tom pak lehkého,dietníhosmajlik - 55rybího už moc nesmajlik - 65

 
orinka
orinka - 14.11.2011 7:53

no to musí být tak akorát na posr*nísmajlik - 14 Jako laxativum - dobrý!smajlik - 47 Sním všecko, ale tohoto bych se opravdu bála. Konzerva je sama o sobě mastná ažaž, makrela je jedna z nejmastnějších ryb a matlat do toho další tuky.....koho to napadlo?smajlik - 76

 
dadka
dadka - 14.11.2011 7:38

Brrrr, jen si představuju, jakztoho všeho kape olej a je mně zle....

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.