Makrelové závitky
(porce pro 2 osoby)
Ingredience:
2 ks filetu z makrel v oleji King Oscar
8 ks plátků slaniny
100 g hladké mouky
10 ks cherry rajčátek
olej na smažení
bazalka
extra panenský olej
Pro náplň:
60 g černých oliv
4 ks filetů ančoviček
20 g kaparů
olivový olej
Makrely vyjměte z konzervy a nechte okapat. Mezitím lehce rozmačkejte olivy, ančovičky a kapary a vložte na rozehřátou pánev s olejem. Na talíř rozložte vedle sebe 4 plátky slaniny a na ně rozprostřete makrelu, kůží ke slanině. Makrelu pak rovnoměrně potřete připravenou náplní.
Slaninu na talíři srolujte a dávejte pozor, aby náplň zůstala uvnitř. Obalte v mouce a vložte na olejem vymazaný pekáč. Za občasného otáčení pečte 10-15 minut v troubě ohřáté na 220 stupňů. Poté závitky osušte v kuchyňském ubrousku a servírujte se salátem z rajčátek, bazalkou a olivovým olejem.
Recept pro vás připravil King Oscar
14.11.2011 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,6/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Makrelové závitky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Taky mám pocit, že jsem makrelu v tak velkém kusu v konzervě nepotkala. Jinak ingredience dobrý, ale jak už někdo psal buď salátek nebo každé zvlášť
.jpg)
At delám co delám tak mám pocit, ze jsem v zivote nepotkala makrelu v plechovce vcelku nebo aspon ve vetsich kusech .
A kdyz uz bych se s necim tak podivnym patlala, tak bych to smichala dohromady a udelala z toho rybi salát i s oblohou .
I kdyz kdyz tak uvazuji kdysi v dávnych dobách kdyz jsem bydlela u tchána, ten kupoval uzenou makrelu, vyndal z ni páter a ty dve polovicky obalil jako rizek a osmazil - bylo to vskutku zajimavé, ale taky jsme to prezili
.gif)
orinka: krále Oscara.... to napadlo
.gif)
to je mišmaš....makrelu, olivy, rajčátka......vše snědla zvlášť.....
.gif)
Makrelu se slaninou bych neprznilaco aj an tom pak lehkého,dietního
rybího už moc ne
no to musí být tak akorát na posr*ní Jako laxativum - dobrý!
Sním všecko, ale tohoto bych se opravdu bála. Konzerva je sama o sobě mastná ažaž, makrela je jedna z nejmastnějších ryb a matlat do toho další tuky.....koho to napadlo?
Brrrr, jen si představuju, jakztoho všeho kape olej a je mně zle....