Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tresčí játra s červenou cibulí a balsamikovým octem

Tresčí játra s červenou cibulí a balsamikovým octem

Ingredience:
2 ks tresčích jater King Oscar
2 ks červené cibule
40 g másla
2 ks větší brambory
5 lžic balsamikového octa
2 lžíce cukru
dýňový olej
sůl

Tresčí játra vyjměte z konzervy, nechte okapat z oleje a nakrájejte na plátky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Poté vložte dvě větší brambory do studené osolené vody a začněte je vařit. Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a velmi pozvolna duste, dokud nezměkne. K cibuli pak přidejte balsamikový ocet a cukr a po pěti minutách odstavte z plotny.

Uvařené brambory nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Zároveň dejte ale pozor, aby se nerozpadly. Poté je přendejte na pánev a na dýňovém oleji opečte dozlatova. Brambory je také možné vložit na 15 minut do trouby. Nakonec je nechte okapat a servírujte s dušenou cibulí a játry z tresky.

 

Recept připravil www.kingoscar.cz

Lenka Moučková


18.11.2011   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tresčí játra s červenou cibulí a balsamikovým octem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 19.11.2011 12:12

ijaku: čééče, já byla tehdy z nich tak špatná, že jsem musela i na odběry jestli nemám salmonelu nebo co......

 
ijaku
ijaku - 18.11.2011 18:51

sharon: Tak přesněsmajlik - 75 Byl to pro mě luxus je jest, až naposled mi po nich bylo pěkně nevolno a včil jak je vidím, tak se mi navaluje. Ale to ta mastnotasmajlik - 26

 
dadka
dadka - 18.11.2011 17:47

Miluju tresčí játra...recept určitě zkusím.

 
Deafina
Deafina - 18.11.2011 13:14

sharon: Taky byla pro mne tresčí játra dříve lahůdkou, ale v současné době mi přijdou nějaká nahořklá.
Nevím, čím to je, zda zhoršenou kvalitou či mou změněnou chutí. smajlik - 26

 
evropka
evropka - 18.11.2011 10:05

JÁ SI JE DÁM DNES A SE ŠALOTKOUsmajlik - 32smajlik - 33

 
sharon
sharon - 18.11.2011 9:21

milovala jsem tresčí játra , jednou , už dávno , mi z nich bylo strašně zle a od té doby je nemůžu.....smajlik - 66

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.