Salát z rybího filé
.jpg)
Potřebujete: 500 g rybího filé, sůl, 1 citrón, 50 g oleje, 150 g kořenové zeleniny, 50 g cibule, 50 g zelené papriky, 150 g majonézy, špetku pepře a špetku cukru
Postup: Filé nakrájejte na menší porce, osolte, zakapte citrónem a nechte chvíli odležet. Pak je na oleji po obou stranách opečte. Opečené maso rozeberte na lístky, přidejte uvařenou, na nudličky nakrájenou mrkev, petržel a kousek syrového umletého celeru. Vše spojte majonézou, podle chuti dosolte, opepřete, okyselte a oslaďte. Nakonec do salátu vmíchejte na nudličky nakrájenou papriku, případně rajče.
12.1.2012 Rubrika: Saláty | Komentářů 32 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Salát z rybího filé
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Tisková zpráva SVS - Pangasius není hrozbou (15.3.2011)
Zdá se, že je na obzoru další kauza - na základě pořadu německé televize se objevují dotazy, jak je to s pangasem na našich pultech. Není nejmenší důvod k obavám, ty potraviny, které byly uvolněny do tržní sítě, musely splnit podmínky zdravotní nezávadnosti. Přesvědčují se o tom orgány našeho státního veterinárního dozoru i kontrolní orgány v pohraničních veterinárních stanicích na vnějších hranicích EU.
Ano, čas od času se objeví informace, že ta či ona potravina znamená riziko, jednou je to jogurt, jindy kuřecí maso, a jindy například zmiňovaný pangas. Všude existují rizika, od toho tu ale je státní veterinární dozor, aby prověřoval, zda nemůže dojít k ohrožení zdraví lidí nebo zvířat.
Pokud jde o pangase, sladkovodní rybu, která se do EU, tudíž i do ČR, dostává z Vietnamu, může pocházet pouze ze závodů schválených pro export do EU. Tomuto tématu se ostatně Státní veterinární správa ČR před časem věnovala a na našich stránkách lze o tom nalézt důkaz. Jde například o zprávu již z 19. 11. 2009. Potraviny a suroviny živočišného původu (v tomto případě) musejí splnit podmínky dané předpisy EU, a to se týká i dodržení limitů pro všechny možné kontaminanty, včetně obsahu reziduí léčiv.
Dovážené potraviny ze třetích zemí musejí být provázeny veterinárním osvědčením, které se na vstupních místech do EU kontroluje a provádějí se i fyzické kontroly.
My jsme se před časem na vyšetření pangasů soustředili při speciální mimořádné kontrolní akci, a to na obsah steroidů s androgenním účinkem a steroidů s estrogenním účinkem, na obsah chlorovaných pesticidů a PCB a chemických prvků, a překročení povolených limitů jsme nezjistili. Samozřejmě i nadále vzorky odebíráme. A do tržní sítě se nic závadného nedostává. Pokud bychom zjistili jakýkoli problém, bez prodlení podnikneme příslušné kroky.
Josef Duben
tisk. mluvčí SVS ČR
.gif)
ošklíbáte nad pangasem a za chvíli vás čeká toto.....
.gif)
Arna:
.gif)
sharon: Tak toho už vidím.

Mařka: vždyť je to největší hnus, který existuje, chovaný ve stokách

evropka: já se z tebe fakt picnu
.gif)
evropka: sharon: ..tak to u nás Pangase miluje celá rodina ....nechám rozmrazit , osuším ....obalím v hl. mouce s červenou paprikou /dost/,vejce,strouhanka...smažím a celá rodina se může umlátit a to jsou fajnovky ...zapoměla jsem napsat jako první osolit !! Nedám na něj dopustit ...ale bacha je víc druhů !!!
.gif)
sharon: Už zase Děvče , děvče ....si ňáká nadivoko
...pěkný mackové ....
.gif)
Arna:
.gif)
sharon: Kapr je pěkný, ale toho macka nevidím
.gif)
batum: ten má ale macka...
.jpg)
tak to to nééééé.
Já dělam salát.......uvařím v koření nové+pepř celý,trochu sole....kapříka z našeho rybníka,vykostím dám do misky.....nakrájím koupenou MORAVANKU, kterou ještě nakrájím na malé kousky...promíchám a dám do skleničky i s tím nálevem (vydrží dlouho) a když mám chuť, vemu si jen tolik. kolik chci a přidám ..majonézu a kdo má rád jogurt bílý.
TO JE MŇAMKA... mám doma rybáře
.gif)
lee: pangasius.......
sharon: jojo, potřeba ten původ moc neřešit, jinak by se člověk kloudně nenajedl..
i ten pangacius mi občas chutná, jediný u čeho si u něj nejsem jistá je, jak se to správně píše
.gif)
evropka: woe, to je přirovnání.......já ho nechám úplně rozmrazit, ještě ho osuším kuch.utěrkou, posolím, pocitronuju a obalím jen strouhanka, vejce , strouhanka........a nesmí se usmažený přikrýt třeba poklicí, jen lehce alobalem aby nezvlhnul....a chutnal i mladejm....
.gif)
Raději bych to nesmažila, ale povařila, bylo by to mnohem dietnější. A bez majonézy. A nahrubo nastrouhat, je to rychlejší.
.jpg)
sharon: věru nesouhlas,ten pangas jsem nikdy neudělala dobrej,jak když žmouláš mrvýmu nos
.gif)
když odbočím od ryb....to byjste milé dámy nesměly sníst ani rohlík,vidět to jak se někde pečou ....jak se do těsta na zadělávku pozametá mouka po podlaze i s vajglama.......vidět pozadí hyper-super marketů co se tam prohání za krysy a jiná havěť..........no nic, nebudu brát iluze.....jak víte že vám právě do vašeho jogurtu někdo neplivnul ?....pššššt , už mlčím.....
.gif)
náhodou , pangas když se umí usmažit není špatný, ofrňujem jen proto že jsme o něm četly báchorky......
.gif)
Kozoroh18: prase taky žere hov.. a jak nám vepřové chutná.....
a ta ryba od pana Sharona neplave v Čínských řekách.....neboj....