Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Salát z rybího filé

Salát z rybího filé

Potřebujete: 500 g rybího filé, sůl, 1 citrón, 50 g oleje, 150 g kořenové zeleniny, 50 g cibule, 50 g zelené papriky, 150 g majonézy, špetku pepře a špetku cukru

Postup: Filé nakrájejte na menší porce, osolte, zakapte citrónem a nechte chvíli odležet. Pak je na oleji po obou stranách opečte. Opečené maso rozeberte na lístky, přidejte uvařenou, na nudličky nakrájenou mrkev, petržel a kousek syrového umletého celeru. Vše spojte majonézou, podle chuti dosolte, opepřete, okyselte a oslaďte. Nakonec do salátu vmíchejte na nudličky nakrájenou papriku, případně rajče. 

Lenka Moučková


12.1.2012   Rubrika: Saláty   |   Komentářů 32   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Salát z rybího filé

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
sharon
sharon - 15.1.2012 15:12

Tisková zpráva SVS - Pangasius není hrozbou (15.3.2011)

Zdá se, že je na obzoru další kauza - na základě pořadu německé televize se objevují dotazy, jak je to s pangasem na našich pultech. Není nejmenší důvod k obavám, ty potraviny, které byly uvolněny do tržní sítě, musely splnit podmínky zdravotní nezávadnosti. Přesvědčují se o tom orgány našeho státního veterinárního dozoru i kontrolní orgány v pohraničních veterinárních stanicích na vnějších hranicích EU.
Ano, čas od času se objeví informace, že ta či ona potravina znamená riziko, jednou je to jogurt, jindy kuřecí maso, a jindy například zmiňovaný pangas. Všude existují rizika, od toho tu ale je státní veterinární dozor, aby prověřoval, zda nemůže dojít k ohrožení zdraví lidí nebo zvířat.
Pokud jde o pangase, sladkovodní rybu, která se do EU, tudíž i do ČR, dostává z Vietnamu, může pocházet pouze ze závodů schválených pro export do EU. Tomuto tématu se ostatně Státní veterinární správa ČR před časem věnovala a na našich stránkách lze o tom nalézt důkaz. Jde například o zprávu již z 19. 11. 2009. Potraviny a suroviny živočišného původu (v tomto případě) musejí splnit podmínky dané předpisy EU, a to se týká i dodržení limitů pro všechny možné kontaminanty, včetně obsahu reziduí léčiv.
Dovážené potraviny ze třetích zemí musejí být provázeny veterinárním osvědčením, které se na vstupních místech do EU kontroluje a provádějí se i fyzické kontroly.
My jsme se před časem na vyšetření pangasů soustředili při speciální mimořádné kontrolní akci, a to na obsah steroidů s androgenním účinkem a steroidů s estrogenním účinkem, na obsah chlorovaných pesticidů a PCB a chemických prvků, a překročení povolených limitů jsme nezjistili. Samozřejmě i nadále vzorky odebíráme. A do tržní sítě se nic závadného nedostává. Pokud bychom zjistili jakýkoli problém, bez prodlení podnikneme příslušné kroky.

Josef Duben
tisk. mluvčí SVS ČR

 
sharon
sharon - 15.1.2012 14:55

ošklíbáte nad pangasem a za chvíli vás čeká toto.....obrázek - 141(18).jpg

 
sharon
sharon - 15.1.2012 14:54

Arna: smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
Arna
Arna - 12.1.2012 20:00

sharon: smajlik - 47 Tak toho už vidím.smajlik - 68

 
manka
manka - 12.1.2012 19:17

Mařka: vždyť je to největší hnus, který existuje, chovaný ve stokách

 
manka
manka - 12.1.2012 19:17

evropka: já se z tebe fakt picnusmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
Mařka
Mařka - 12.1.2012 18:09

evropka: sharon: ..tak to u nás Pangase miluje celá rodina ....nechám rozmrazit , osuším ....obalím v hl. mouce s červenou paprikou /dost/,vejce,strouhanka...smažím a celá rodina se může umlátit a to jsou fajnovky ...zapoměla jsem napsat jako první osolit !! Nedám na něj dopustit ...ale bacha je víc druhů !!!

 
Mařka
Mařka - 12.1.2012 18:01

sharon: Už zase smajlik - 68smajlik - 68 Děvče , děvče ....si ňáká nadivoko smajlik - 68smajlik - 68...pěkný mackové ....smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
sharon
sharon - 12.1.2012 17:36

Arna: obrázek - rybar(6).jpgsmajlik - 105smajlik - 68

 
Arna
Arna - 12.1.2012 17:31

sharon: Kapr je pěkný, ale toho macka nevidímsmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
sharon
sharon - 12.1.2012 16:41

batum: ten má ale macka...smajlik - 47obrázek - imagesCADPWZDS(1).jpg

 
batum
batum - 12.1.2012 16:34

tak to to nééééé.
Já dělam salát.......uvařím v koření nové+pepř celý,trochu sole....kapříka z našeho rybníka,vykostím dám do misky.....nakrájím koupenou MORAVANKU, kterou ještě nakrájím na malé kousky...promíchám a dám do skleničky i s tím nálevem (vydrží dlouho) a když mám chuť, vemu si jen tolik. kolik chci a přidám ..majonézu a kdo má rád jogurt bílý.
TO JE MŇAMKA... mám doma rybářesmajlik - 31

 
sharon
sharon - 12.1.2012 16:04

lee: pangasius.......

 
lee
lee - 12.1.2012 15:52

sharon: smajlik - 47jojo, potřeba ten původ moc neřešit, jinak by se člověk kloudně nenajedl..smajlik - 58
i ten pangacius mi občas chutná, jediný u čeho si u něj nejsem jistá je, jak se to správně píšesmajlik - 76smajlik - 68

 
sharon
sharon - 12.1.2012 15:51

evropka: woe, to je přirovnání.......já ho nechám úplně rozmrazit, ještě ho osuším kuch.utěrkou, posolím, pocitronuju a obalím jen strouhanka, vejce , strouhanka........a nesmí se usmažený přikrýt třeba poklicí, jen lehce alobalem aby nezvlhnul....a chutnal i mladejm....

 
Arna
Arna - 12.1.2012 15:32

Raději bych to nesmažila, ale povařila, bylo by to mnohem dietnější. A bez majonézy. A nahrubo nastrouhat, je to rychlejší.

 
evropka
evropka - 12.1.2012 15:23

sharon: věru nesouhlas,ten pangas jsem nikdy neudělala dobrej,jak když žmouláš mrvýmu nos

 
sharon
sharon - 12.1.2012 15:07

když odbočím od ryb....to byjste milé dámy nesměly sníst ani rohlík,vidět to jak se někde pečou ....jak se do těsta na zadělávku pozametá mouka po podlaze i s vajglama.......vidět pozadí hyper-super marketů co se tam prohání za krysy a jiná havěť..........no nic, nebudu brát iluze.....jak víte že vám právě do vašeho jogurtu někdo neplivnul ?....pššššt , už mlčím.....

 
sharon
sharon - 12.1.2012 15:04

náhodou , pangas když se umí usmažit není špatný, ofrňujem jen proto že jsme o něm četly báchorky......

 
sharon
sharon - 12.1.2012 15:02

Kozoroh18:smajlik - 76 prase taky žere hov.. a jak nám vepřové chutná.....smajlik - 68smajlik - 76
a ta ryba od pana Sharona neplave v Čínských řekách.....neboj....

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.