Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tenké nudle s lososem

Tenké nudle s lososem

Porce pro 2 osoby

Ingredience:
1 ks Aljašský losos ve vlastní šťávě King Oscar
30 g mořských řas
2 ks cibule (šalotka)
1 ks stroužku česneku
4 lžíce oleje
1 ks citrónu (budeme potřebovat šťávu)
100 ml bílého vína
180 g těstovin (tenkých nudlí)
4 lžíce smetany
sůl a pepř

Vyjměte lososa z konzervy, nechte okapat a nakrájejte na kousky. Listy mořských řas ponořte na zhruba 3 minuty do vařící vody a odstavte stranou. Šalotku si pokrájejte najemno a spolu s česnekem dozlatova opečte.


Pokrájeného lososa a povařené mořské řasy zalijte vínem a vařte tak dlouho, než se víno ze tří čtvrtin vypaří. Do vytvořené omáčky přidejte smetanu, sůl, pepř, česnek a dozlatova opečenou cibulku.

Mezitím si uvařte tenké nudle. Na pánvi, kde máte omáčku, si udělejte uprostřed místo a vložte uvařené nudle. Pokud se vám bude zdát omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z těstovin. Na závěr pokapejte citrónovou šťávou a vše promíchejte.


Podávejte nejlépe s bílým vínem.

 

Recept připravil King Oscar

Lenka Moučková


9.2.2012   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 16   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tenké nudle s lososem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Alice.
Alice. - 9.2.2012 23:35

Vína je na vaření škoda smajlik - 38smajlik - 38

 
manka
manka - 9.2.2012 18:02

evropka: sharon: smajlik - 76smajlik - 76

 
evropka
evropka - 9.2.2012 16:39

sharon: šmarjá jakej?smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76

 
sharon
sharon - 9.2.2012 16:34

Aja: nááhodou takovej pudink z krabicáku....nebe v hubě ...smajlik - 20smajlik - 20smajlik - 20

 
evropka
evropka - 9.2.2012 14:42

manka: zastávala jsem stejný názor jako ty než jsem poznala italskou "smajlik - 47kolegyni

 
manka
manka - 9.2.2012 14:26

nevařím na krabicáku,ten jsem nikdy nekoupila, ale prostě to nemám ráda no. víno mám radši zvlášť.

 
Aja
Aja - 9.2.2012 13:46

manka: Nesmíš vařit na krabicákusmajlik - 27

 
sharon
sharon - 9.2.2012 13:14

evropka: smajlik - 68smajlik - 68

 
evropka
evropka - 9.2.2012 13:09

manka: protože jsi dobré jídlo na víně nikdy nejedla!!

 
Lissie
Lissie - 9.2.2012 13:04

Třeba těstoviny s tuňákem jsou moc dobrý - těstoviny, nejlíp vřetena, mix mražené zeleniny, tuňák v plechovce a sýr. Sýra samožejmě čím víc, tím líp a klidně i nějak víc dochutit, trochu smetany, kečupu nebo tak, už ani nevím, jak přesně jsme to doma dělávali, ale bylo tosmajlik - 47. Tak může být dobrý i tohle. Ale taky bych vynechala to víno

 
manka
manka - 9.2.2012 12:44

nemám ráda jídlo na víně a teplý rybí konzervy, tak já to nezkusím

 
evropka
evropka - 9.2.2012 12:40

sharon: určitě to bude fešáksmajlik - 47

 
Aja
Aja - 9.2.2012 9:54

Dělám něco méně složitého. Jen špagety, konzerva, česnek a třeba bazalka. Pak už podle nálady přidám zakysanku, čerstvý špenát nebo rukolu...Ale obvykle základ úpně stačísmajlik - 58

 
sharon
sharon - 9.2.2012 8:20

panu King Oscarovi děkuji za recept.....smajlik - 5

 
Linda
Linda - 9.2.2012 8:03

Nevím mám neduveru k teplym pokrmum a primichat do nich plechovku rybicek smajlik - 26

 
Also
Also - 9.2.2012 0:17

Kde vezmu mořské řasy...tady je tak max rybník a navíc zamrzlej....smajlik - 76smajlik - 68
A jídlo na víně mi moc nechutná....smajlik - 66
Tak asi nééé....smajlik - 65

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77189.
    Archiv anket.