Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Zapečený losos s brokolicí

Zapečený losos s brokolicí

Potřebujete:

  • 20g máslo
  • 20g hladké mouky
  • 600 ml mléko
  • 250g těstoviny penne
  • 300g brokolice
  • 100ml 30% Yoplait smetany ke šlehání
  • 8 plátky sušených rajčat (naložených v oleji)
  • kapary
  • 4ks losos – čerstvé filety bez kůže
  • 50g nastrouhaného sýru na zapékání (Čedar nebo jiný vyzrálý tvrdý sýr)
  • sůl
  • pepř
  • bazalka na ozdobení

 

Postup: Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Dle návodu uvařte libovolné těstoviny (např. penne). Těsně před koncem vaření přidejte k těstovinám brokolici rozdělenou na růžičky a povařte cca 3 min. Brokolice by se neměla rozvařit, pouze lehce zkřehnout. Těstoviny s brokolicí sceďte a nechte okapat.

Mezi tím si připravte větší hrnec, kde rozpusťte máslo, zaprašte moukou a poté přilejte vlažné mléko. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Odstavte z ploténky a pomalu vmíchejte smetanu ke šlehání, nakrájená sušená rajčata, propláchnuté a okapané kapary. Přidejte těstoviny s brokolicí, dochuťte pepřem a solí.

Lososa nakrájejte na jednotlivé porce (aby se těstoviny snadněji podávaly) a položte na dno zapékací misky. Pokryjte směsí těstovin s omáčkou a navrch posypte jemně nastrouhaným sýrem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30min, dokud nebude pokrm dozlatova opečený.

Hotové těstoviny ozdobte bazalkou a podávejte.

Lenka Moučková


7.6.2012   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 6   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečený losos s brokolicí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
catcat
catcat - 7.6.2012 15:04

na zapečený šunkafleky je losos moc luxusnísmajlik - 26

 
YXH
YXH - 7.6.2012 15:03

Chudak losos. smajlik - 76 Proc ho tak prznit, kdyz je moc dobry sam o sobe. Besamel nekdy davam k rybe a kdyz nekdo ma chut tak si ji s nim polije. Davam do ni kapku citronu a kopr.
Do tech nudli se da vrazit konzerva tunaka nebo jine maso a bude to taky dobre.

 
dadka
dadka - 7.6.2012 11:04

Mám v mrazničce lososa, ale chystžm se ho udělat úplně jinak. Jen na másle, trochu kmínu a pepře a citron. Tak aspoň chuť vynikne.

 
Linda
Linda - 7.6.2012 8:17

Delám podibny s kuretem, misto besamelu vse zaliju smetanou na vareni smajlik - 57...i s lososom by to mohlo byt dobry, ale opet bez besamelu (zbytecne kalorie a prace navicsmajlik - 42)

 
matysek
matysek - 7.6.2012 8:14

tohle rozhodně ne, přijde mi to, že chuť lososa nebude vůbec cítit, je tam toho moc..... lososa mám nejraději buď na bylinkách nebo jen se solí a citronem....

 
evropka
evropka - 7.6.2012 7:08

já nevím....smajlik - 26smajlik - 26smajlik - 26proč to ještě komplikovat sušenýma rajčatama a kapari když jsou tak výrazné..úplně to přebije chuť toho lososa a bešamel?smajlik - 85

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78626.
Archiv anket.