Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Karbanátky z tuňáka

Karbanátky z tuňáka

Dnešní recept nám poslala čtenářka Linda, respektive její dcera.

“Od doby, co dcera navštěvuje učňovské středisko, zkouší na nás experimenty z kuchyně – ona to tedy nazývá recepty.”

Pro 4 osoby potřebujete: 3 – 4 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 1 velkou cibuli nakrájenou najemno, sůl, pepř, strouhanku, trošku mléka, olej nebo tuk na smažení, citrón na pokapání

Postup: Tuňáka zceďte a vidličkou rozmačkejte, přidejte ostatní ingredience a stouhankou zahustěte. Vytvarujte něco mezi karbanátkem a čevapčiči a osmažte.

P.S. Doporučuji smažit na pánvi s dostatkem omastku, vzhledem k tomu, že tuňák nemá vlastní tuk, tak při pečení v troubě by z toho vznikla jakási polovysušená hmota.

Na můj vkus by neškodilo přidat trochu uzeniny nebo slaniny

Podáváme s různě upraveným barmborem a citrónem. Pokud byste se chtěli stravovat jako Dánové, podávejte na slunečnicovém chlebu společně s majonézovou omáčkou a plátkem citronu.

Dobrou chuť, (opravdu to nechutná špatně) Vám přeje Linda


3.12.2012   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 18   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Karbanátky z tuňáka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
TULI
TULI - 3.12.2012 21:22

Barča Z: nez ho snime smajlik - 68smajlik - 68 ja nevim,kdyz je ve flasce ze skla a zasroubovane - tak si myslim ze dost dlouho ...v lednici ....

ale kdyz ho udelam - do par dni - tak 3. dnu to snime smajlik - 64smajlik - 64

 
Barča Z
Barča Z - 3.12.2012 20:15

TULI: Vidis a to me nikdy nenapadlo,ja co kupuju tady,tak je to vzdy kus masa v konzervicce,zadna namletina.Navic nekdy kupuju i Bonito,tady je to opravdu levne.Jak dlouho ti to vydrzi?ten tunak v olivaci.

 
TULI
TULI - 3.12.2012 18:24

orinka: ty jsi jak muj tatka ...smajlik - 68pod kazdou rybu v plechovce - si namaze maslo smajlik - 42

 
TULI
TULI - 3.12.2012 18:23

Barča Z: smajlik - 75u nas jsou tunaky od ...do ....
jsou ty levne , ale to je vevnitr posekane ... uplne fuj ..nenajdes tam kousek ryby ..

a pak ty co stoji trosku vic .... tak ty uz jsou kvalitnismajlik - 47

Barco - kdyz zijes u more, tak tunak cerstvy je dobry ... uvarit nad parou - hezky odkostit a pak dat do sklenky , zalit olivacem a mas to lepsi nez v plechovce ...
ja si obcas delam smajlik - 47

 
orinka
orinka - 3.12.2012 18:10

holky, když karbenátle, tak z masa. Tuňák s citronkem a máslíčkem na chleba.

 
Barča Z
Barča Z - 3.12.2012 17:38

Ja to urcite zkusim,tady vyjde baleni o trech konzervickach tunaka na 25 korun.Urcite do hmoty pridam nasekana vajicka natvrdo,myslim ,ze to bude dobre.smajlik - 61

 
evropka
evropka - 3.12.2012 15:39

orinka: neblbni billa 19 kc

 
sharon
sharon - 3.12.2012 15:18

orinka: dej místo tuňáka pohanku a trochu sole.....smajlik - 68smajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 3.12.2012 14:35

smajlik - 37Ryby,hlavně sardinky,jsme přestala kupovat,když vidím,jak se drancují mořesmajlik - 36smajlik - 48smajlik - 6

Navíc by to bylo na nás asi "hladové,dělám jiné placičky a karbanátky,které zasytísmajlik - 57např.z ovesn.vloček,vlasových nudlí,kapustysmajlik - 94smajlik - 58smajlik - 47

 
orinka
orinka - 3.12.2012 13:33

Sonne: tak by ho určitě nesmažila, ale snědla z konzervy rovnou. Kdyby to bylo maso na váhu, tak bych z něj asi udělala minutku, sekat by ho byla škoda.

 
Sonne
Sonne - 3.12.2012 13:30

orinka: Ale tuňák je zdravější... smajlik - 67

 
orinka
orinka - 3.12.2012 13:10

takhle drahé karbanátky si chudý důchodce dovolit nemůže. Víš, kolik u nás stojí jedna konzerva tuňáka?smajlik - 76 to už radši koupím hovězí na biftekysmajlik - 68

 
Sonne
Sonne - 3.12.2012 11:31

Linda: Děkuju! smajlik - 61

 
Linda
Linda - 3.12.2012 10:20

Sonne: majonezova omacka je remuladova, jak se dela netusim, my ji kupujeme, tady se pouziva vsude asi jako v Cechach tatarka. Mozna by poradil pritel google. A fotku mas tady, neni moje opet pomohl internet, ale zhruba takto by to melo vypadat:
obrázek - Fiskefrikadeller_med_broed_og_remo.JPG

 
Sonne
Sonne - 3.12.2012 9:11

Upsss... Nějak mi přeskočila písmenka. smajlik - 63 "určitě někdy vyzkouším"

 
Sonne
Sonne - 3.12.2012 9:09

Prima, nurčitě ěkdy vyzkouším... smajlik - 47 Škoda, že tady není fotka servírování na slunečnicovém chlebu, s majonézovou omáčkou a citronem, jak psala Linda...

Linda: A ta majonézová omáčka se dělá jak? smajlik - 64

 
sharon
sharon - 3.12.2012 8:46

další změna v jídelníčku....ať se dceři daří...smajlik - 47

 
evropka
evropka - 3.12.2012 7:53

šikovná holka,udělám možná dnessmajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.