Losos se zeleninou
Potřebujete: filety lososa, tresky, apod., rajčata, papriku, cibuli, olej, alobal nebo pečicí papír
Postup: Z alobalu oddělte kousky větších rozměrů. Omyjte a oloupejte zeleninu, nakrájejte ji na drobnější kostičky. Alobal potřete olejem, vložte na něj rybí filety a posypte kostičkami zeleniny, osolte a opepřete. Pečlivě uzavřete. Vytvořené balíčky vložte na plech. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30 minut.
Tip: Rybu můžete vylepšit smetanovou omáčkou. Smíchejte zakysanou smetanu nebo smetanu na vaření, citronovou šťávu, sůl a pepř. Po 20 minutách alobalové kapsy vyndejte, rozevřete a smetanovou omáčku vložte lžící na rybu. Znovu balíček uzavřete a dejte zapéct ještě 10 minut.
22.4.2013 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Losos se zeleninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Také ryby miluji, převším lososa, ale nepohrdnu ani naším kaprem. A nejvíc si na nich pochutnám, když jsou osmahlé jen tak na másle.
Ryby miluju snad všechny, mohla bych je jíst pořád. Už mám vyzkoušené druhy, v kterých není moc vody. Losos je po všech stránkách mňamka...
Může to být dobré...ryby bych mohla pořádale z mnoha důvodů je přestávám kupovat..jednak pro jejich cenu,pak některé jsou až moc nacucané vodoua když vidím,jak se drancují moře rybolovem,mám po chuti se podílet na jejich konzumaci,i když je miluji výhrady ještě nejsou všechny..v moři začíná být smetiště plastů..které se rozkládají na drobné a drobnější částečky....