Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Treska se zeleninou na smetaně

Treska se zeleninou na smetaně

Potřebujete: 4 kusy rybího filé nebo filetů z tresky, 150 g čerstvého hrášku, jarní karotku, 2 dl smetany na vaření, sůl, pepř čtyř barev  

Postup: Hrášek a kolečka karotky povařte doměkka v osolené vodě. Rybí maso poskládejte na pařák, zastříkněte olivovým olejem, osolte, přikryjte pokličkou a vařte na páře doměkka. Smetanu na vaření ochuťte solí a pepřem z mlýnku a několik minut prohřívejte. Na jednotlivé talíře dejte porci tresky, zeleninu a přelijte smetanovou omáčkou. Podávejte s novým bramborem nebo rýží.

Redakce


15.8.2014   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 25   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Treska se zeleninou na smetaně

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
sharon
sharon - 23.8.2014 10:42

dadka: smajlik - 5smajlik - 47

 
Světlonoska
Světlonoska - 19.8.2014 21:14

smajlik - 26Rybu bych rozhodně nekazila smetanovým přelivem,ta patřído omáčky a bastasmajlik - 16mám ráda,když chut´vynikne a v tomhle případě by to byla ryba v omáčce ,což je docela divné podle měsmajlik - 66smajlik - 76smajlik - 36

 
dadka
dadka - 19.8.2014 10:07

IVUSKA 56:
Den po Štědrém dnu nemáme žádné návštěvy, jsme doma s manželem sami a žádné slavnostní oblečení a kravata a lodičky! Vydržíme se povalovat v županu celý den. Říkáme tom "pyžámkový den".Jednou za čas to neuškodí.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 19.8.2014 7:26

dadka: tak přesně tak to probíhá u nás. Den po štědrém dnu se nevaří a od snídaně až po večeři jíme studené ryby. Když byli rodiče kupovali jsme 20 kg kaprů a všechno se to snědlo. A ta rybí polévka - lahůdka. Sice ji neumím tak dobrou, ale podle mě se hodně podobá

 
dadka
dadka - 18.8.2014 10:15

sharon:
Když jsem byla dítě, tak kilo kapra stálo 19-20 korun. Maminka koupila na vánoce 2 kapry, kteří plavali ve vaně a otec šel koupit potají ještě další 2. Taky to jedl postudenu a já vlastně pokračuji dodnes. Nejraději mám ráno po Štědrém dnu, kdy je v obýváku ještě binec od rozbalování dárků a já si tam sednu se studeným kaprem a koukám na telku.

 
sharon
sharon - 18.8.2014 9:02

dadka: můj táta taky, smaženýho kapra i po studenu to chytil do ruky a ukusoval kosti - nekosti.......smajlik - 68

 
dadka
dadka - 17.8.2014 10:26

Rybí polívku dělám jenom na vánoce, myslím, že umím moc dobrou. Vždycky si schovám ještě pro sebe na další den, ale nikdy ji nesním. Nevím proč, ale prostě mi potom už nechutná. Musí být čerstvá, horká, hodně mlíčí a do toho celestýnské nudle místo kapání.
Na zápach z ryb platí citron. a sůl.I když jím třeba jen uzenou makrelu, tak talířek potom posypu solí a pokapu citronem.
Můj otec měl taky moc rád ryby, v tom jsem asi po něm. Štědrovečerní večeři připravoval on, včetně rybí polévky a sobě a mně do ní dával jako lahůdku rybí oko. Dnes už bych to nepozřela..

 
Linda
Linda - 17.8.2014 10:12

Me kdysi kdosi poradil ze cokoliv po rybe (ruce, prkenko, nadobi) nejprve oplachnout v studene vode a pak teprve umyt normalne teplou a mydlem / jarem.... a funguje to , nesmrdim ani ja ani nadobi smajlik - 47

Ja ryby rada, jakoukoliv v jakekoliv podobe, jenom rybi polivku teda fakt ne smajlik - 66 (teda sama samotinka, rodina radsi umre hladysmajlik - 67), ale kdyby mi je tak nekdo pripravil - samotnou me to nebavi a ani to poradne neumim.

 
Linda
Linda - 17.8.2014 10:12

Me kdysi kdosi poradil ze cokoliv po rybe (ruce, prkenko, nadobi) nejprve oplachnout v studene vode a pak teprve umyt normalne teplou a mydlem / jarem.... a funguje to , nesmrdim ani ja ani nadobi smajlik - 47

Ja ryby rada, jakoukoliv v jakekoliv podobe, jenom rybi polivku teda fakt ne smajlik - 66 (teda sama samotinka, rodina radsi umre hladysmajlik - 67), ale kdyby mi je tak nekdo pripravil - samotnou me to nebavi a ani to poradne neumim.

 
sharon
sharon - 17.8.2014 9:37

orinka: tak to mi nesmrdí , opláchnu horkou vodou a mýdlem ....přijeď si čuchnout že nelžusmajlik - 68...ale chápu , někdo to prostě nemusí...ani sardinky... a to my máme rádi hlavně mám ráda uzené šproty...smajlik - 57smajlik - 57

 
YXH
YXH - 16.8.2014 16:07

orinka: Plne te chapu, jsem na tom taky tak. Jedine tak lososa a tilapia (tu jako file jeste jakz takz snim) losos nesmi byt mrazeny smajlik - 65 Je to se mnou cim dal horsi. Asi starnu smajlik - 68

 
orinka
orinka - 16.8.2014 13:58

sharon: no, ale smrdí ti pak ruce, já za to nemůžu, ale co se ryb týče....ach jo. Vím, že jsou zdravé, ale nepřemůžu sesmajlik - 26

 
sharon
sharon - 16.8.2014 11:06

orinka: manžel i kapra naloží přes noc do mléka.....a absolutně pak rybinu necítíš....

 
sharon
sharon - 16.8.2014 11:05

dadka: evropka: já ale nemyslím ždímat jako prádlo neboli kroutit.....jen v dlaních vymačkat - mezi dlaněmi...smajlik - 68 pokaždé zbyde ryba ale voda je fuč....smajlik - 68

 
dadka
dadka - 16.8.2014 10:09

Taky to dělám tak, že zmražené filety vyndám z mrazničřky, hodně je posolím a pokapu citronovou šťávou a uzavřu do plastové krabičky, kterou dám do lednice přes noc. Filet povolí, opatrně ho omyju a osuším, vodu vyliju.
Nic neždímám, nic by z masa nezbylo.

 
evropka
evropka - 15.8.2014 19:22

holky,ale když to ždímete v ubrousku tak vám nic nezbydesmajlik - 85

 
orinka
orinka - 15.8.2014 18:35

Ha, opakování =matka moudrosti.smajlik - 14

 
orinka
orinka - 15.8.2014 18:35

tresku napřed naložit do mléka a teprve pak pokračovat v přípravě. Jedině tak jsem ochotna ji jíst. Kdyby mi ji teda někdo koupil. Stovku za kilo ryby, co mi nechutná, nedám!smajlik - 68

 
orinka
orinka - 15.8.2014 18:34

tresku napřed naložit do mléka a teprve pak pokračovat v přípravě. Jedině tak jsem ochotna ji jíst. kdyby mi ji teda někdo koupil. Stovku za kilo ryby, co mi nechutná, nedám!smajlik - 68

 
sharon
sharon - 15.8.2014 14:52

u nás ryba jedině v trojobalu anebo na kmíně a másle.....mrazenou nechám rozmrazit a důkladně ještě v dlaních vymačkám a papírovou utěrkou osuším.........

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.