Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Grilujte ryby jako profík

Grilovací sezóna je konečně tady! Zkuste letos pro změnu nějaký nový recept. Ryby jsou lahodné, zdravé a jednoduché na přípravu. Navíc vás nebudou trápit výčitky svědomí, jako když spořádáte nálož buřtů či marinované krkovičky.

 

Ryby zásadně čerstvé

Ryba na grilování by měla být rozhodně čerstvá, na mražené a delší dobu odleželé kousky rovnou zapomeňte. Čerstvost ověříte jednoduše pohledem a pohmatem – ryba musí být pokrytá slizem, příjemně vonět vodou (nikoli rybinou), měla by mít lesklé, vypouklé oči a krásně červené či fialové žábry. Pokud kupujete samostatné filety, měly by být tuhé a pevné, rozhodně se vám do nich nesmí zabořit prsty.

 

Jednoduchý návod pro začátečníky

Jestliže jste rybu na grilu ještě nikdy nepřipravovali, kupte si pro začátek tuňáka či lososa, mají málo kostí a není s nimi příliš práce. A pokud dáváte přednost rybám sladkovodním, určitě zkuste pstruha. Když ho dobře upečete, bude to lahůdka, které se jen tak něco nevyrovná.

Dochucování masa není žádná velká věda, čím méně ingrediencí přidáte, tím lépe. Stačí vám klidně jen pár bylinek a sůl. Rybu na několika místech nařízněte a sůl vpravte do masa prsty, pokud chcete, přidejte i najemno nasekané bylinky. Stejně tak si ale můžete připravit bylinkové pesto a rybu jím potírat, nebo celé větvičky vložit přímo do břicha ryby. Pro zvýraznění chuti doporučujeme především rozmarýn, bazalku, tymián,kopr nebo koriandr.

 

V čem se nejčastěji chybuje

Zahradní gril by neměl být příliš roztopený, počkejte, až doba největšího žáru opadne, až pak maso grilujte. Nezapomeňte také rybu včas sundat, většinou vám stačí ke správnému propečení jen kolem 10 minut. Že je ryba hotová, poznáte jednoduše tak, že začne „vypouštět bělmo“, tedy jakousi bílou nafouknutou hmotu.

Často lidé odřezávají před grilováním ploutve, nebo rybu na grilu příliš často otáčejí. Pokud nepoužíváte speciální mřížku na grilování ryb, začne se vám maso pravděpodobně rozpadat. Úplně nejlepší je proto nechat rybu vcelku, nebude se vám tolik vysušovat a maso bude krásně držet pohromadě.

Máte nějaké vlastní osvědčené tipy či recepty na grilování ryb?

Komerční článek


10.8.2015   Rubrika:   |   Komentářů 4   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Grilujte ryby jako profík

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
cawan
cawan - 5.1.2016 12:33

Já jsem do nového jídelníčku zařadila ryby. Jsou super, dietní a každému pomohou zhubnout. Tady jsou ještě další rady http://rockgym.sk/

 
YXH
YXH - 23.8.2015 23:23

Světlonoska: Dej je do folie a nech na nich kuzi, to pak drzi pohromade. smajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 23.8.2015 13:51

Grilujeme rádi,ale do ryb se nám moc nechce,že by se rozpadlysmajlik - 26

 
YXH
YXH - 10.8.2015 16:00

Dovnitr dat listy z hroznoveho vina a zvenku jim rybu obalit, pak dat do mrizky. Listy daji masu dobrou chut, podobne jako citron, ale jemnejsi.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78488.
Archiv anket.