Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečené lasagne

Zapečené lasagne

Potřebujete: 16 plátků těstovin lasagne, 30 dkg mletého masa, 40 dkg loupaných rajčat, 1,5 dl zeleninového vývaru, 1 malý rajský protlak, 5 špalíků řapíkatého celeru, 1 cibuli, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 10 dkg parmezánu, sůl, pepř, hřebíček, máslo. Na bešamel: 5 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 0,7 l mléka, muškátový oříšek.

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer osmahneme na oleji. Přidáme 2 hřebíčky, mleté maso a krátce osmažíme. Vmícháme protlak, rajčata, vývar a dusíme asi 40 minut. Mezitím uvaříme lasagne (uvařené uchováme ve studené vodě, aby se neslepily) a bešamel: v rozpuštěném másle krátce osmahneme mouku a vmícháme mléko. Ochutíme muškátovým oříškem a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

Na dno vymazané formy vložíme 4 lasagne, naneseme polovinu masové směsi a přikryjeme dalšími 4 plátky. Zalijeme polovinou bešamelu, hustě posypeme parmezánem. Nakonec tedy přijde bešamel a sýr. Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

Recept zaslala čtenářka kapa1. Děkujeme.

Lenka Moučková


1.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 16   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečené lasagne

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Elí
Elí - 1.11.2007 19:59

orinka: bešamel máš za 10 min. špenát si necháš rozmrazit a taky je za chvíli hotovej ,nemusí se vařit dlouho,A tady z toho receptu to mletý maso s přídavkama máš taky za chvilku hotový a pracuješ s ještě teplýma ingrediencema

 
Ota
Ota - 1.11.2007 14:47

musím sebekritiky doznat že u lasaní mě poměr práce/výsledek/úklid poněkud odradil od dalších experimentů ..... chutné leč úmorné ...

Jo jednou jsem to jedl zapečené se zelím bílým hlávkovým a parmskou šunkou ... báječná varianta

 
orinka
orinka - 1.11.2007 14:27

Lhasa: důležité je suchým lasaním vystlat pelíšek. Aby ležely celé ve vlhku a měkce, toho docílíš bešamelem. No a do mezivrstvy se dává taky něco mokrého - rajčata, sekané maso, vrstva lasaní, pak bešamel a nakonec sýr. Ono se to při pečení propojí. Nesmíš to péct holé a suché.

 
orinka
orinka - 1.11.2007 14:25

Pavla_L: no jo, jenomže musíš uvařit bešamel, připravit si další ingredience, to zabere dost času. I ten špenát se musí dopředu udělat.

 
Pavla_L
Pavla_L - 1.11.2007 14:09

orinka: složité ? já mám z receptu a reakcí dojem, že není nic snažšího...lasagne plácnu do pekáče nebo mísy a mezi to něco, co mi chutná:-))

 
Lhasa
Lhasa - 1.11.2007 13:26

Ach jo, tak já se k těm lasagním dokopu smajlik - 65 Kdykoli jíme venku a jen trochu to jde, manžel si dá lasagne... Na dovolené jsme v tamní sámošce koupili chlazené lasagne jako polotovar a jen jsme je šoupli do mikrovlnky. Děsně se bojím toho, že když je nepředvařím, bude z nich překližka, a když je předvařím, bude bláto smajlik - 66

 
orinka
orinka - 1.11.2007 13:18

Pavla_L: právě proto bys to měla zkusit! Když má těstoviny rád, tak lasagne ho určitě nadchnou. Ale je to trošku složité na přípravu, spíš na dny volna.

 
Sheeni
Sheeni - 1.11.2007 13:13

Elí: Mňam mňam mňamsmajlik - 5

 
elephant
elephant - 1.11.2007 13:13

Elí: nemohla bych zajít na oběd?smajlik - 57smajlik - 68

 
Elí
Elí - 1.11.2007 12:52

taky je dělám a je to dobrota,Já je nevařím připlácnu je tam syrový a přitlačím a zapékat se to dá se vším možnýmjá jsem je dneska dělala s bešamelem z plísňáku a se špenátem
obrázek - spenat_4_.jpg
obrázek - dalsi(1).jpg

 
Pavla_L
Pavla_L - 1.11.2007 11:59

tak se tady veřejně přiznáám, že jsem lasagne nikdy nevařilaa asi nikdy nebudu, těstoviny zapékám se vším možným, ale lasagne nikdy a manžel by se asi netvářil moc nadšeně, některé novinyk prostě nemusí

 
Boubel
Boubel - 1.11.2007 8:19

Slint, slint.... Moc díky za recept. O víkendu uvařímsmajlik - 77

 
snailík
snailík - 1.11.2007 8:07

smajlik - 57 variací na lasagne není nikdy dost smajlik - 61
Aja: orinka: některé druhy se vaří předem, jiné se používají rovnou syrové. takže asi podle návodu na obalu.

 
orinka
orinka - 1.11.2007 7:46

taky to dělám bez vaření rovnou.

 
Aja
Aja - 1.11.2007 7:43

Napřed je vaří? To já teda nee...smajlik - 55

 
jasmine
jasmine - 1.11.2007 6:13

smajlik - 61smajlik - 61ty nemají chybu,miluju jesmajlik - 54

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.