Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bylinková omáčka

Bylinková omáčka

Potřebujete: Na majonézu 1 žloutek, 1 kávovou lžičku plnotučné horčice, 1 čajovou lžičku octa, 2,5 dl oleje, sůl a pepř. Dále vrchovatou lžíci jemně nasekaných bylinek (celerová nať, pažitka, polníček, kerblík, petrželka), 1 vejce.

Postup: Z uvedených surovin vyšleháme domácí majonézu a dochutíme pyré z bylinek. Pyré: bylinky nejprve krátce blanšírujeme (asi jednu minutu), pak najemno pokrájíme nebo rozmixujeme a ještě propasírujeme. Přidáme k majonéze. Zapracujeme jedno vejce, uvařené natvrdo a rozmačkané vidličkou. Dochutíme.

Tip: Tato koktejlová omáčka se podává se saláty (čerstvými saláty, hranolky syrové zeleniny, apod.), s masem nebo rybami podávanými za studena (uzený losos, filety z uzené tresky).

Lenka Moučková


15.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bylinková omáčka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77181.
    Archiv anket.