Bylinková omáčka
Potřebujete: Na majonézu 1 žloutek, 1 kávovou lžičku plnotučné horčice, 1 čajovou lžičku octa, 2,5 dl oleje, sůl a pepř. Dále vrchovatou lžíci jemně nasekaných bylinek (celerová nať, pažitka, polníček, kerblík, petrželka), 1 vejce.
Postup: Z uvedených surovin vyšleháme domácí majonézu a dochutíme pyré z bylinek. Pyré: bylinky nejprve krátce blanšírujeme (asi jednu minutu), pak najemno pokrájíme nebo rozmixujeme a ještě propasírujeme. Přidáme k majonéze. Zapracujeme jedno vejce, uvařené natvrdo a rozmačkané vidličkou. Dochutíme.
Tip: Tato koktejlová omáčka se podává se saláty (čerstvými saláty, hranolky syrové zeleniny, apod.), s masem nebo rybami podávanými za studena (uzený losos, filety z uzené tresky).
15.11.2007 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5