Zapečené cannelloni
Potřebujete: Sáček těstovin cannelloni, 125 g šunky, 100-150 g mletého masa, cibuli, 2 velká rajčata, 200 g žampionů, koření na italské těstoviny, strouhaný parmezán, sůl a pepř, olej
Postup: Cannelloni uvařte. Šunku nakrájejte na malé kousky, cibuli najemno, žampiony (bez nohou) také nadrobno. V pánvičce rozehřejte olej, cibuli osmahněte, přidejte mleté maso, šunku, houby, 2 lžičky parmezánu a koření. Restujte asi 10 minut. Mezitím rajčata nakrájejte na drobné kostičky. V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte rajčata, osolte je a opepřte. Duste asi 10 minut. Cannelloni naplňte masovou směsí a klaďte těsně vedle sebe do misky vymazané máslem. Potřete rajčatovým pyré, posypte strouhaným parmezánem a vložte do trouby předehřáté na 185 °C, pečte 20-25 minut.
Tip: Čerstvá rajčata můžete nahradit rajským protlakem rozmíchaným ve smetaně na vaření. Podávejte s kvalitním vínem.
25.6.2008 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené cannelloni
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: To zkusím a můžeš mi napsat trochu podrobněji ten recept, nevím jak ta vajíčka, kolik a jestli předem uvařit.......
včera jsem udělala zapékaný lilek s těstovinami - dává se do toho strouhaný sýr, bílý jogurt, vajíčka, česnek, cibule, kari koření a samosebou ten opečený lilek - je to strašně dobré a dá se to jíst i studené.
zrovna je tenhle tyden planuju....ale se syrem a zampiony bez masa, to mame nejradsi
jasmine: kdyby se ti nechtělo piplat s plněním těch vařených nudlí, tak to můžeš suplovat palačinkami. Je to stejně dobré.
A koukej dobře papat, ať jsi silná holka
díky za receptzapečené cannelloni jsem ještě nikdy nedělala doma,jen jsem je jedla ne sice v Itálii,al ve Španělsku a příšerně mi chutnali,tak je ted doma udělám,to bude mňamka