Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Potřebujete: 1/2 kg listového špenátu, 30-40 dkg mrkve, 12 dkg tučného (smetanového) sýra, několik plátů syrových lasagní, 400 ml zeleninového či masového vývaru, máslo, 2 stroužky česneku, citronovou šťávu, sůl, pepř, muškátový oříšek.

 

Postup: Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozpustíme trošku másla a podusíme mrkev (můžeme přidat pár lžic vody), přidáme trochu citronové šťávy, aby získala na pikantnosti. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme propláchnutý listový špenát, prolisovaný česnek, osolíme a dusíme necelých 15 minut. Ke konci můžeme strouhnout muškátový oříšek. Do vroucí osolené vody v širším hrnci vložíme lasagne a uvaříme al dente.

Pak bešamel: v hlubším kastrolu rozpustíme trochu másla a osmahneme na něm lžíci mouky. Do zezlátlé jíšky přidáme za stálého míchání vývar, chvíli povaříme. Nakonec vmícháme smetanový sýr.

Dno obdélníkové zapékací misky vytřeme máslem a poté střídavě klademe: plát lasagní, dušenou mrkev, sýrovou omáčku. Zakončíme plátem lasagní, který zalijeme omáčkou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme asi 60 minut.

Pro čistě vegetariánskou variantu použijeme zeleninový vývar.

Lenka Moučková


8.7.2008   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Špenátové lasagne

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Alice.
Alice. - 8.7.2008 17:57

Linda: My děláme podobné lasagne se špenátovo tvarohovou směsí plus masovou omáčku a tam se taky musí uvařit předem (v té špenátové směsi by se neuvařily). Jsou v pohodě, nerozblemcané.

 
Linda
Linda - 8.7.2008 13:28

matysek: no práve, kdyz delám normální (=italské s masovou omáckou) tak nevarím, pouze udelám hodne omácky (asi litr tekutiny) a lasagne dám syrový a oni za 35 minut v troube do sebe omácku nasají a zmeknou. Ale tady v receptu se píse povarit a jeste hodinu zapékat a to me zmátlo.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 8.7.2008 8:38

matysek: Já je také nevařím, nasají tekutinu s ostatních přísad. Možná ale záleží na druhu lasagní. Také si myslím, že to bude rozpatlané.

 
matysek
matysek - 8.7.2008 8:30

Linda: aha, tak koukám že v tomhle receptu je vaří - my je dáváme syrové smajlik - 26

 
matysek
matysek - 8.7.2008 8:29

Linda: ale ty lasagne se nevaří, do zapékací mísy se dávají syrové

 
Linda
Linda - 8.7.2008 7:39

Muze být i mrazený listový spenát?
Stejne mi prijde, ze povarit testoviny a jeste je hodinu zapékat je moc - nebudou rozpatlané?smajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.