Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Potřebujete: 300 g těstovin, 300 g vařeného nebo pečeného masa, 1 hermelín, 2 vejce, 125 ml sladké smetany, sůl, pepř, tymián, olej

Postup: Těstoviny uvařte do poloměkka, sceďte a omastěte olejem, aby se neslepily. Přidejte maso nakrájené na kostičky, osolte a okořeňte, promíchejte. Směs vložte do vymazané formy, zalijte smetanou s rozšlehanými vejci a navrch naklaďte plátky Hermelínu. Zapékejte asi 20 minut.

Lenka Moučková


16.2.2010   Rubrika:   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Těstovinový nákyp

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
chomutovačka
chomutovačka - 1.3.2010 11:19

smajlik - 37smajlik - 30 tento recept znám je vynikající - DOPORUČUJI Jarka<smajlik61

 
Pateta
Pateta - 16.2.2010 22:10

Já začínám trochu osmaženou cibulí, na to maso a po chvilce zarestování teprve uvařené odcezené těstoviny.Po promíchání rozklepnu 2-3 vejce a i bez smetany je to dobré. TA CIBULE tomu dá úplně jiný šmrnc !

 
martuš
martuš - 16.2.2010 18:15

je to mňamka - smajlik - 47 dělávám s kousky gril.nebo vařeného kuřátka- mám podnájem bez trouby, takže vše oprahnu na hlubokých pánvích, zakryji druhou pánví a pak překlopím a zapékám vrchní vrstvu (mimochodem tak si dělám i žemlovku a je dobrá). Carbonnare ve španělských restauracích dělají s osmaženými kostičkami bacon (tj.kostičky slaniny tak půl na půl s růžovým masíčkem nebo kostičky bílo-růžové šunky), je tam i smetana a hodně sýra+ 1 rozklepnuté vejce na závěr, vždycky se nadlábnu k prasknutí (hafanovi to taky chutná!!).smajlik - 50. Pokud dělám těstoviny kupř. s omáčkou z několika druhů sýra, taky ty všechny zbytky sýra krátce povařím se šlehačkou- jinak by to bylo suchésmajlik - 40

 
babkatapka
babkatapka - 16.2.2010 17:31

evropka: víš ony ty těstoviny byly dost suché jen s tím sýrem a tou smetanou to tak zvláčnělo a bylo to moooc dobrésmajlik - 47

 
evropka
evropka - 16.2.2010 15:40

sharon: jasně že dělám kuře na paprice a dle dietního programu,dvě šlehačky a zakyska,jen prostě nezalévám smetanou,zapékané těstovinysmajlik - 31

 
sharon
sharon - 16.2.2010 15:20

googlik: samo a ještě polít čokoškou......ať jsme tlustí na tři prsty....smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
googlik
googlik - 16.2.2010 13:43

sharon: to nen možnésmajlik - 34ty sladké???smajlik - 34kopec šlehajdy na to ,žesmajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.2.2010 13:25

já tu vlezla, protože jsem myslela že je ten nákyp sladkej.....smajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.2.2010 13:25

evropka: ty neděláš třeba kuře na smetaně ? nebo vepřové na paprice zalité šlehajdou ???......dyť to je božíííísmajlik - 57

 
TULI
TULI - 16.2.2010 12:39

Lisa: presne - CARBONARA - slanina, vajicka, smetana.... smajlik - 47

 
evropka
evropka - 16.2.2010 10:23

Lisa: jj,to chápu,ale chuť vařeného,nebo pečeného se smetanou mi prostě nevonísmajlik - 26,já dělám těstoviny třeba že oberu grilované kuře,orestuji zeleninu na oliv.oleji a sýr,ale te smetana mi přijde zbytečně mastná

 
Lisa
Lisa - 16.2.2010 10:08

evropka: Syrové maso se za 20 minut schované mezi nudlemi neprodělá. Je to jen o tom to zkusit, i když to vypadá třeba nezvykle. Já takhle dělám variantu šunkofleků s předvařeným uzeným, když není, použiju třeba zbytek grilovaného kuřete a je to moc dobré. Italové taky dělají těstoviny Carbonare (nevím, jestli to píšu správně) a tam je kombinace slaniny a smetany. Mńam.

 
evropka
evropka - 16.2.2010 9:51

nechci nikoho urazit,ale já bych pečené,nebo vařené maso smetanou nezalilasmajlik - 63

 
babkatapka
babkatapka - 16.2.2010 9:30

včera jsem dělala něco podobého, ale spíš co dům dal . Trochu kuřecího salámu zauzeného, trochu Chalupářské slaniny , zalila vajíčkama s mlékem, pak posypala zbytkem NIvy a zbytkem strouhaného eidamu a potom nakonec zalila smetanou na vaření. No bylo úžasnésmajlik - 47smajlik - 57smajlik - 57
Těstoviny nikdy nezklamousmajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.