Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Těstoviny s žampionovou omáčkou

Těstoviny s žampionovou omáčkou

Potřebujete: těstoviny (vrtule, penne), asi 8 středně velkých žampionů, kelímek smetany na vaření, petržel kudrnku, stroužek česneku, cibuli, sůl, pepř, olej

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, sloupneme hlavičku a nakrájíme na menší kousky. Ve vyšší pánvičce rozehřejeme olej a cibuli orestujeme. Když začne hnědnout, přidáme česnek a houby. Podlijeme podle potřeby troškou vody, osolíme a opepříme. Dusíme doměkka. Ke konci přidáme smetanu, prohřejeme. Vlijeme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Vmícháme jemně nasekanou petržel kudrnku. Omáčkou přeléváme těstoviny na talíři.

Lenka Moučková


5.1.2011   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Těstoviny s žampionovou omáčkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 5.1.2011 13:33

mixovat žampiony ?....nééé......já podleju místo vody bujonem, povařím, přidám lžíci instantní jíšky, půl kelímku šlehajdy....a to je mňamka......říkáme tomu cibulový sosík a může být i bez žampionů.....smajlik - 57smajlik - 58

 
Bellana
Bellana - 5.1.2011 13:03

Linda: Slupka je tvrdá, špatně se myje a já se štítím toho blivajzu mezi nožičkou a kloboučkem, Snad jen u maličkých to nestojí za to.

 
1567
1567 - 5.1.2011 12:35

1) čistota
2)slupka je tvrdší

 
Florencie
Florencie - 5.1.2011 12:00

Linda: taky to nedělám. Možná je to kvůli čistotě? fakt netuším. Každopádně zbytečná práce.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 5.1.2011 11:42

Linda: Taky mi to nejde na rozum proč sloupávat. A taky nemixuji, proto je tam dávám, aby tam byli, jinak můžu použít houbové koření, žampiony sami o sobě až tak aromatické nejsou.

 
Linda
Linda - 5.1.2011 11:22

Obcas delám ale nemixuji.
Jsem zvedavá, proc se zampióny mají sloupávat? Uz jsem to cetla ve více receptech, ale nikdy mi to nikdo nevysvetlil. Jednou jsem to zkousela a zrovna moc to neslo, takze v mých ocích zbytecná patlacka navíc, ale zajímalo by me proc smajlik - 26

 
Florencie
Florencie - 5.1.2011 10:20

Renda68: však taky mám v plánu ho tam propašovat smajlik - 75

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 5.1.2011 10:07

To je určitě dobré. Já dělám sýrovou, do které nakrájím kousek šunky a hodím pár kuliček hrášku. Tím pak poleju těstoviny. Mohou to nahradit i žampiony. Já to, ale nemixuji, mám ráda kousky.

 
Renda68
Renda68 - 5.1.2011 9:33

Florencie: Já dělám podobnou, ale základ jsou kuřecí prsa na nudličkysmajlik - 68

 
Sonne
Sonne - 5.1.2011 8:54

U mě dobrý, akorát kudrnku nééé... Škrábě mě v krku, používám normální (placatou) petrželku, která mi roste i teď v zimě na okně. smajlik - 58

 
Florencie
Florencie - 5.1.2011 8:09

Jé to ale zní dobře, asi vyzkouším. Jen mi to možná neprojde, páč tam není maso smajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.