Těstoviny s žampionovou omáčkou
Potřebujete: těstoviny (vrtule, penne), asi 8 středně velkých žampionů, kelímek smetany na vaření, petržel kudrnku, stroužek česneku, cibuli, sůl, pepř, olej
Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, sloupneme hlavičku a nakrájíme na menší kousky. Ve vyšší pánvičce rozehřejeme olej a cibuli orestujeme. Když začne hnědnout, přidáme česnek a houby. Podlijeme podle potřeby troškou vody, osolíme a opepříme. Dusíme doměkka. Ke konci přidáme smetanu, prohřejeme. Vlijeme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Vmícháme jemně nasekanou petržel kudrnku. Omáčkou přeléváme těstoviny na talíři.
5.1.2011 Rubrika: Těstoviny | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Těstoviny s žampionovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mixovat žampiony ?....nééé......já podleju místo vody bujonem, povařím, přidám lžíci instantní jíšky, půl kelímku šlehajdy....a to je mňamka......říkáme tomu cibulový sosík a může být i bez žampionů.....
Linda: Slupka je tvrdá, špatně se myje a já se štítím toho blivajzu mezi nožičkou a kloboučkem, Snad jen u maličkých to nestojí za to.
1) čistota
2)slupka je tvrdší
Linda: taky to nedělám. Možná je to kvůli čistotě? fakt netuším. Každopádně zbytečná práce.
Linda: Taky mi to nejde na rozum proč sloupávat. A taky nemixuji, proto je tam dávám, aby tam byli, jinak můžu použít houbové koření, žampiony sami o sobě až tak aromatické nejsou.
Obcas delám ale nemixuji.
Jsem zvedavá, proc se zampióny mají sloupávat? Uz jsem to cetla ve více receptech, ale nikdy mi to nikdo nevysvetlil. Jednou jsem to zkousela a zrovna moc to neslo, takze v mých ocích zbytecná patlacka navíc, ale zajímalo by me proc
Renda68: však taky mám v plánu ho tam propašovat
To je určitě dobré. Já dělám sýrovou, do které nakrájím kousek šunky a hodím pár kuliček hrášku. Tím pak poleju těstoviny. Mohou to nahradit i žampiony. Já to, ale nemixuji, mám ráda kousky.
Florencie: Já dělám podobnou, ale základ jsou kuřecí prsa na nudličky
U mě dobrý, akorát kudrnku nééé... Škrábě mě v krku, používám normální (placatou) petrželku, která mi roste i teď v zimě na okně.
Jé to ale zní dobře, asi vyzkouším. Jen mi to možná neprojde, páč tam není maso