Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Špagety s brynzou

Špagety s brynzou

Potřebujete: 300 g špaget, 100 g slaniny, 200 g brynzy, sůl, olej

Postup: V osolené vodě se lžičkou oleje uvařte špagety. Sceďte a prolijte studenou vodou. V kastrolku rozškvařte nakrájenou slaninu, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechtě zpěnit. Nakonec vše zamíchejte se špagetami, prohřejte a na závěr vmíchejte brynzu. 

Lenka Moučková


6.6.2011   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 31   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Špagety s brynzou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
babkatapka
babkatapka - 6.6.2011 17:57

evropka: já bych ty špagety aji brala, ale bez té cibulkysmajlik - 66. Halušky jsou ovšem haluškysmajlik - 47

 
sharon
sharon - 6.6.2011 17:17

evropka: si dám raději povidla....smajlik - 63

 
evropka
evropka - 6.6.2011 15:18

tak jako škvarky patří na chleba,tak brynza na halušky...

 
orinka
orinka - 6.6.2011 14:37

majucha: to néé, to se nepoplete:)....ad urnové háje - mám je všude kolem. Stačí se podívat na terasy novostaveb, je to srandovnísmajlik - 14

 
orinka
orinka - 6.6.2011 14:36

Jarča*:nemusíš si na to brát míru, prostě ty štětičky by měly mít údajně do 5 cm, ale já už trhala i delší. Rozhoduje, aby měly světlou barvu a byly měkkoučké.

 
Jarča*
Jarča* - 6.6.2011 14:29

orinka: a kolik mají mít cm? Máme chalupu v takové vesničce stranou od civilizace, tak tam snad čistý vzduch bude. A smrk doufám taky poznámsmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 6.6.2011 14:15

orinka: proč ne, je tam klid, čisto, žádný prach a popel smajlik - 16, akorát se jeden nesmí splést a nenatrhat něco jiného, nějakou túji, tis, konvalinku a podobně smajlik - 42

 
orinka
orinka - 6.6.2011 14:03

majucha: a kdyby to nebylo nikde jinde a byl to skutečně smrk, proč ne? V urnovém háji je čistý vzduch, nikoli ten vysoceoktanový, co máme pod oknysmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 6.6.2011 13:56

orinka: v urnovém háji smajlik - 16

 
orinka
orinka - 6.6.2011 13:52

Jarča*: na kalendář nehleď, rozhodující jsou cm těch zelených přírůstků. V nížinách je to jinak než v horách. A samozřejmě, že se to netrhá někde u silnice, ale nejlíp v lesích a hájích.smajlik - 68

 
orinka
orinka - 6.6.2011 13:51

Kadla: no dyť jsem slibovala, že je dobrý!!smajlik - 58

 
Jarča*
Jarča* - 6.6.2011 12:52

Kadla: díky moc, už mám zkopírovánosmajlik - 47

 
Kadla
Kadla - 6.6.2011 12:39

Jo a cedila jsem to raději přes plátno...

 
Kadla
Kadla - 6.6.2011 12:38

Zkopíruju doslovný recept od Orinky, jak ho napsala do diskuse (já jsem přihodila navrch květy akátu a černého bezu (akátu víc, bezu jen trošičku, on je hodně aromatický). Jo a hustotu jsem regulovala dobou varu.. Dokud se mi to zdálo řídké, vařila jsem dál. tady je ta zpráva od Orinky:

40 dg těch mladých zelených výhonků se svaří ve zhruba 3/4 l vody asi půl hodiny. Nechá se v tom do vychladnutí (nejlíp je svařit to navečer a přikryté v hrnci nechat do rána. Pak přecedit a na sítě ještě dobře vymačkávat tekutinu, ať nepřijdem o to nejcennější. Pak ještě jednou procedit přes husté jemné síto, aby to bylo čiré a čisté. Tuto tekutinu pak v širokém kastrole povařit s 1 kg krystalu, při varu stále míchat a kapkou na studený talířek zkoušet, kdy je to správně husté. Nedá se to zkazit!!! Já jednu várku převařila, zdála se klihovatá, ale bylo mi to líto vyhodit. Dala jsem to do sklepa a k mému překvapení se to do jara jaksi přetvořilo, to je ten nejlepší med, hustota naprosto přesná jako včelí. Ale - až skoro po rocesmajlik - 68 Jinak to má být jako hustý sirup.

 
Jarča*
Jarča* - 6.6.2011 12:25

Kadla: to mě zaujalo, ten med. Máme na zahradě dva veliké smrky, letos byly výhonkama obzvlášť obsypané. Hledala jsem to na netu a dočetla jsem se, že výhonky se sbírají jen do 15.5., škoda, tak příští rok. Jsou tam různé recepty, i se dost liší v přípravě. Mohla bych poprosit o ten od orinky?smajlik - 77
Taky se omlouvám za odbočení od brynzysmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 6.6.2011 12:15

Kadla: smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34 ale jó, ještě, že jsi je byla nasbírat v čistém a upraveném Německu. Od nás, z toho našeho bordelu, bych si teda fakt nepochutnala smajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 6.6.2011 12:14

majucha: Pssst!!! Tobě mé smrkové klíčky nechutnaly? smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 6.6.2011 12:05

Kadla: pak se nemá šířit e.coli smajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 6.6.2011 11:58

Orinka: Mimochodem, trochu mimo tento článek: Když jsem dělala ten med ze smrkových výhonků podle tvého receptu, přihodila jsem k těm smrkovým výhodnkům také 5 ks květů akátu a 2 květy černého bezu. Musím říct, že lepší doma dělaný med jsem v životě neměla. Navíc i ta konzistence je "pravá medová", to se mi ještě nikdy dříve nepodařilo. Je krásně tmavý, čirý, ve správné hustotě a navíc chuťově vynikající. Jedna sklenice už je sežraná smajlik - 16

 
Kadla
Kadla - 6.6.2011 11:56

orinka: Dělávám doma jedině pravé bramborové, ale jen se zelím... bryndzu u nás nerad nikdo, jo, vlastně tatínek, ale ten je na Moravě...

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.