Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Houbové fleky

Houbové fleky
Potřebujete: 25 dkg čerstvých hub, 5 dkg sádla, 2 středně velké cibule, 1/2 lžičky kmínu, 35 dkg nevařených těstovin, 3 vejce, sůl

Postup: Na rozehřátém sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání dusíme asi půl hodiny doměkka. Těstoviny uvaříme podle návodu. Z hub ke konci dušení necháme vyvařit vodu a smícháme je s těstovinami. Přendáme do vymazaného pekáčku, podle chuti dosolíme, zalijeme rozšlehanými vejci a zapečeme. 

Lenka Moučková


31.8.2011   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 14   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Houbové fleky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Světlonoska
Světlonoska - 31.8.2011 21:26

Spíše-zda růžovísmajlik - 64smajlik - 76smajlik - 4

 
Světlonoska
Světlonoska - 31.8.2011 21:26

smajlik - 76JEN pozor na to,co budete jist,některé houby jsou jen jednou jedlésmajlik - 76smajlik - 36

a masáky zkontrolujte,zda červenají opravdusmajlik - 64ty hlavněsmajlik - 37

 
evropka
evropka - 31.8.2011 11:56

Anni: to je fakt že v tomto případě rozhodně nezapékat,vezme to chuťsmajlik - 58

 
Anni
Anni - 31.8.2011 11:54

ja si ty fleky delam domaci a to je teprv mnamka....to ani obcas nezapekam, ale jen smicham ty houby s flekama na panvi smajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 31.8.2011 10:30

To já ráda, dělám podobně,jen do těch hub dávám smetanu a nezapékámsmajlik - 57

 
dadka
dadka - 31.8.2011 10:10

Když jsem byla dítě, o prázdninách na chatě jsme houby snídali, obědvali i večeřeli ve všech možných podobách, ale tohle jsme nevyzkoušeli. Nikdy jsem se hub nepřejedla....

 
Stanik
Stanik - 31.8.2011 8:43

Lisa: z masaku mam nejradeji placicky, co dela mamka.. v podstate lehke palacinkove testicko, do toho kousky ruzovek.. osmazit na sadlicku... delikatesasmajlik - 57

 
Lisa
Lisa - 31.8.2011 8:33

Doporučuji úžasnou verzi s masáky (růžovkami). Vyškvaříme tlusté od anglické slaniny a na tom podusíme samotné osolené a opepřené masáky (bez cibule). A šup s tím do uvařených těstovin. Finta je, že masáky nechutnají jako houby a tohle (moc dobré) jídlo se dá jíst i když se na houby už nemůžete ani podívat.
A teď u nás stejně přestaly růst úplně všechny houby, takže zase až na podzim ....

 
sharon
sharon - 31.8.2011 8:22

tak to bude velká mňamka, do vajec bych zašlehala trošku smetany, dělám to tak i na nornální zapékané nudle......ale s houbama jsem ještě nedělala, dala bych si velkej talíř hned teď.....smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
evropka
evropka - 31.8.2011 7:55

taky znám,taky dělámsmajlik - 47ale nejsou houbysmajlik - 26

 
Deafina
Deafina - 31.8.2011 7:18

My to děláme jak z čerstvých, tak z mražených hub. Jen to děláme bez těch vajec, ani nezapékáme. I tak je to vynikající!

 
Světlonoska
Světlonoska - 31.8.2011 7:16

smajlik - 94I halušky s houbami jsou výbornésmajlik - 105

 
1567
1567 - 31.8.2011 7:15

znám a dělám, je to pochoutka

 
sarobrouk
sarobrouk - 31.8.2011 0:41

Jé, mňam, houdy dělám na různé způsoby, ale tohle jsem ještě nezkoušela, dobrý tip. Díky, mám hned slinu smajlik - 31

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84181.
Archiv anket.