Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Ravioli se špenátem a ricottou

Ravioli se špenátem a ricottou

 

Potřebujete: na 40 ks raviol - 250 gramů mouky typu 00, 2 velká vejce, 1 žloutek

Náplň: 250 gramů čerstvého špenátu, 125 gramů ricotty, 50 gramů parmezánu, čtvrt lžičky muškátového oříšku, pepř, sůl

Omáčka: 1,2 kg rajčat (keříčková nebo San Marzano), 8 lístků bazalky,
3 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl

 

Postup:

Nejdříve vypracujeme těsto, které pak necháme zhruba hodinu odležet. Mezitím si připravíme náplň: spaříme špenát v nepřilnavé pánvi, v mixéru smícháme ricottu, parmezán, muškátový oříšek, sůl a pepř, pak přidáme uvařený špenát. Těsto rozválené na tenký plát rozkrojíme na 2 pruhy široké zhruba 10 cm, na jeden z nich klademe hotovou náplň. Druhý plát těsta položíme navrch a opatrně spojíme. Rádýlkem pak vykrojíme čtverečky o zhruba 4 cm. Připravené těstoviny pak uvaříme ve vroucí vodě.

Příprava omáčky:

Očištěná rajčata rozkrojíme a vymačkáme všechna semínka. Poté povaříme rajčata do měkka za občasného míchání, propasírujeme
a omáčku znovu vaříme - přidáme olej a sůl. Až omáčka zhoustne do požadované hustoty, vypneme oheň a přidáme lístky bazalky (celé nebo nahrubo natrhané).

Lenka Moučková


17.7.2012   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ravioli se špenátem a ricottou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH
YXH - 17.7.2012 23:08

Trochu jsem si to prizpusobila, ale dopadlo to dobre. Chutnalo to i psum. smajlik - 68

 
sharon
sharon - 17.7.2012 14:18

orinka: smajlik - 58

 
monja
monja - 17.7.2012 9:13

není tam toho muškátu trošku moc ? dělám podobnou náplň akorát z lučiny, jen ten špenát dávám navrch a ne do náplně - děsně mi to teklo ... smajlik - 66 když uvařím pelmeně s lučinovou náplní, zamíchám do horkých pokrájenej a trošinku podušenej s máslem a česnekem a je to dobrý ...

 
YXH
YXH - 17.7.2012 9:07

Světlonoska: Dcera dela podobnou napln do paprik a je to moc dobre. Ten spenat poradne vymacka v ubrousku, nez to namicha do toho syra.

 
Linda
Linda - 17.7.2012 9:02

Dobry to budesmajlik - 57 a rada se nechám pozvat smajlik - 42, ale sama se s tim delat nebudu - bude te desná patlacka a na to nemám trpelivost

 
Světlonoska
Světlonoska - 17.7.2012 7:56

TAky si myslím,že se to bude matlat,ale dala bych do špenátu solamylsmajlik - 58

 
YXH
YXH - 17.7.2012 5:58

orinka: Zkusim najit to tvoritko, jedna z devcat to tu ukazovala. Pry to funguje dobre. Zkousela jsem to tvoritko co vypada jako zubni proteza a to stoji za starou backoru. Ale jak nekde objevim to co tu holky mely na obrazku tak zkusim.

 
orinka
orinka - 17.7.2012 5:28

tak na tohle bych si netroufala. Plnit doma dělané těsto špenátovou náplní je riziko, že to poteče všemi spáramismajlik - 68

 
YXH
YXH - 17.7.2012 4:02

To vypada opravdu jedle. Pani Mouckova smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47 dekuju za recept.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.