Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Kuřecí lasagne se špenátem

Kuřecí lasagne se špenátem

Potřebujete pro 6 osob:

  • 1,5 velké cibule
  • 600g kuřecích řízků (z prsou nebo ze stehen)
  • 1 sáček jakékoliv kořenící směsí na mexickou kuchyni (na Buritos, na Tortilly nebo na Tacos)
  • 3 lžičky kari
  • 3 plechovky rajčat (nebo cca 1kg čerstvých / sterilovaných rajčat – pokud nemáme použijeme velký rajčatový protlak a asi 0,6l tekutiny = vody, mléka nebo vývaru)
  • 4dl smetany na vaření
  • 2-3dl mléka
  • Sůl
  • Pepř
  • 450g i více čerstvého nebo mraženého špenátu (celé listy)
  • 15 ks lasagne těstovin
  • Sýr na posypáni
  • Kdo má rád ostré pokrmy může přidat chili a česnek.

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno, kuřecí řízky na tenké proužky a oboje osmahneme na trošce tuku.

Přidáme mexické koření (kdo nemá rád ostré použije pouze polovinu sáčku), kari, chili, česnek, promícháme a zalijeme rajčaty nebo protlakem s tekutinou. Pokud použijeme čerstvá rajčata necháme pokrm povařit až do jejich změknutí. Pak přidáme smetanu a mléko, přivedeme opět k varu a necháme 3 minuty probublat. Osolíme a lasagneopepříme dle chuti.

Do zapékací misky dáme asi centimetrovou vrstvu omáčku, na ni lasagne placky, na to špenátové listy a opět omáčku a dále vrstvíme až do vypotřebováni surovin. Poslední vrstva je omáčka a těstoviny by neměly vyčuhovat.

Pečeme v předehřáté troubě na 180-190 stupňů asi 35 minut. Před dopečením posypeme sýrem.

A nakonec několik tipů pro ty, co lasagne ještě nezkoušeli:

1) lasagne placky se nesmějí v zapékací misce překrývat, dáváme je k sobě, event. je nalámeme, aby pokryly povrch, ale nikdy ne přes sebe

2) těstoviny potřebují tekutinu aby změkly. Tudíž počítáme zhruba s necelou deci tekutiny na 1placku lasagne těstovin. Tzn. v tomto případě na 15 placek potřebujeme asi 1,2-1,3l tekutiny. Pokud použijeme mražený špenát dáme do omáčky jenom 2dl mléka, pokud použijeme čerstvý (který nám nepustí tolik vody) dáme 3dl mléka.

3) Pokud vytáhneme hotovou lasagne z trouby a máme pocit, že nám “plave” necháme ji stát na stole nějakých 10-15 minut a přebytečná omáčka se vsákne.

Ač původní recept je pro 6 osob, musí to být 6 HODNĚ hladových osob. Dělávám ji z polovičního množství a máme z toho 4 průměrně velké porce.

Dobrou chuť vám přeje Linda.

Děkujeme za recept.


24.9.2012   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 16   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuřecí lasagne se špenátem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
magic11
magic11 - 29.9.2012 12:19

tak jsem si včera večer připravila na ně omáčku a chlapi mi to málem všechno snědli, voní nádherně, dneska ráno jsem šustila do obchodu pro špenát a už jsou troubě, voní báječně smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
Sugar
Sugar - 24.9.2012 23:19

Haninka: anitech: dik, uz jsem si nasla nejaky recept na lasagne v pomalem hrnci a vyzkousim to.
Miluju pomaly hrnec smajlik - 60 a hlavne v lete, kdyz je venku vedro, se mi nechce rozpalovat troubu.

 
anitech
anitech - 24.9.2012 19:48

Haninka: taky neuvařené, vaří se to v té spoustě omáčky

 
Haninka
Haninka - 24.9.2012 19:15

Sugar: taky dávám lasagne neuvařené, dělám je podle návodu na krabičce z Globusu, bešamel, lasagne, maso (ochucená směs mletého masa), pak zase bešamel, lasagne, maso, bešamel, lasagne a dám péct, před dopečením je posypu sýrem. Jen jednou jsem je dala předem vařit, nějak se mi v tom hrnci slepily k sobě a vyhodila jsem všechny smajlik - 76

 
Elí
Elí - 24.9.2012 18:53

já je povařím apak je plním špenázem a zapékám
obrázek - 999(4).jpg

obrázek - 11(380).jpg

 
Sugar
Sugar - 24.9.2012 18:36

Lindo, ty lasagne davas neuvarene? Normalne bych predpokladala, ze budou pred zapekanim predvarene, i kdyz to v receptu nikde neni, ale mate me ten bod 2) těstoviny potřebují tekutinu aby změkly. Tudíž počítáme zhruba s necelou deci tekutiny na 1placku lasagne těstovin.
Ze bych to zkusila v pomalem varici smajlik - 55

 
r1911
r1911 - 24.9.2012 16:40

lasagne jsme už delší dobu neměli, asi budou o víkendu smajlik - 75

 
sharon
sharon - 24.9.2012 11:40

nechala bych se pozvat smajlik - 57 ještě jsem je nedělala....

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 24.9.2012 10:23

Vypadá to dobře, to asi zkusím

 
magic11
magic11 - 24.9.2012 9:56

zkusím je k večeři, snad mi zbyde na druhý den do práce k obědu

 
fretka
fretka - 24.9.2012 9:10

Vypada to dobre, to bych zkusila. Ja delavam lasagne se spenatem a lososem (mrazene kousky lososa nakrajene na male kousky a napred osmahle), to vse s besamelovou omackou. Taky mnamka :).

 
orinka
orinka - 24.9.2012 8:46

tohle mám rádasmajlik - 57

 
ajjana
ajjana - 24.9.2012 8:16

smajlik - 47 musí to být dobré

 
Světlonoska
Světlonoska - 24.9.2012 8:13

Dělám to bez masasmajlik - 58Těsto si dělám z nudlovéhosmajlik - 94

 
anitech
anitech - 24.9.2012 6:53

to Linda: myslíš, že to Křeček zkusí ještě jednousmajlik - 34

 
LenkaT
LenkaT - 24.9.2012 6:43

se špenátem jsem lasagne ještě nedělala, určitě vyzkouším, vypadá to velice jedle smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 126101.
Archiv anket.