Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuřecí lasagne se špenátem

Kuřecí lasagne se špenátem

Potřebujete pro 6 osob:

  • 1,5 velké cibule
  • 600g kuřecích řízků (z prsou nebo ze stehen)
  • 1 sáček jakékoliv kořenící směsí na mexickou kuchyni (na Buritos, na Tortilly nebo na Tacos)
  • 3 lžičky kari
  • 3 plechovky rajčat (nebo cca 1kg čerstvých / sterilovaných rajčat – pokud nemáme použijeme velký rajčatový protlak a asi 0,6l tekutiny = vody, mléka nebo vývaru)
  • 4dl smetany na vaření
  • 2-3dl mléka
  • Sůl
  • Pepř
  • 450g i více čerstvého nebo mraženého špenátu (celé listy)
  • 15 ks lasagne těstovin
  • Sýr na posypáni
  • Kdo má rád ostré pokrmy může přidat chili a česnek.

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno, kuřecí řízky na tenké proužky a oboje osmahneme na trošce tuku.

Přidáme mexické koření (kdo nemá rád ostré použije pouze polovinu sáčku), kari, chili, česnek, promícháme a zalijeme rajčaty nebo protlakem s tekutinou. Pokud použijeme čerstvá rajčata necháme pokrm povařit až do jejich změknutí. Pak přidáme smetanu a mléko, přivedeme opět k varu a necháme 3 minuty probublat. Osolíme a lasagneopepříme dle chuti.

Do zapékací misky dáme asi centimetrovou vrstvu omáčku, na ni lasagne placky, na to špenátové listy a opět omáčku a dále vrstvíme až do vypotřebováni surovin. Poslední vrstva je omáčka a těstoviny by neměly vyčuhovat.

Pečeme v předehřáté troubě na 180-190 stupňů asi 35 minut. Před dopečením posypeme sýrem.

A nakonec několik tipů pro ty, co lasagne ještě nezkoušeli:

1) lasagne placky se nesmějí v zapékací misce překrývat, dáváme je k sobě, event. je nalámeme, aby pokryly povrch, ale nikdy ne přes sebe

2) těstoviny potřebují tekutinu aby změkly. Tudíž počítáme zhruba s necelou deci tekutiny na 1placku lasagne těstovin. Tzn. v tomto případě na 15 placek potřebujeme asi 1,2-1,3l tekutiny. Pokud použijeme mražený špenát dáme do omáčky jenom 2dl mléka, pokud použijeme čerstvý (který nám nepustí tolik vody) dáme 3dl mléka.

3) Pokud vytáhneme hotovou lasagne z trouby a máme pocit, že nám “plave” necháme ji stát na stole nějakých 10-15 minut a přebytečná omáčka se vsákne.

Ač původní recept je pro 6 osob, musí to být 6 HODNĚ hladových osob. Dělávám ji z polovičního množství a máme z toho 4 průměrně velké porce.

Dobrou chuť vám přeje Linda.

Děkujeme za recept.


24.9.2012   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 16   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuřecí lasagne se špenátem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
magic11
magic11 - 29.9.2012 12:19

tak jsem si včera večer připravila na ně omáčku a chlapi mi to málem všechno snědli, voní nádherně, dneska ráno jsem šustila do obchodu pro špenát a už jsou troubě, voní báječně smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
Sugar
Sugar - 24.9.2012 23:19

Haninka: anitech: dik, uz jsem si nasla nejaky recept na lasagne v pomalem hrnci a vyzkousim to.
Miluju pomaly hrnec smajlik - 60 a hlavne v lete, kdyz je venku vedro, se mi nechce rozpalovat troubu.

 
anitech
anitech - 24.9.2012 19:48

Haninka: taky neuvařené, vaří se to v té spoustě omáčky

 
Haninka
Haninka - 24.9.2012 19:15

Sugar: taky dávám lasagne neuvařené, dělám je podle návodu na krabičce z Globusu, bešamel, lasagne, maso (ochucená směs mletého masa), pak zase bešamel, lasagne, maso, bešamel, lasagne a dám péct, před dopečením je posypu sýrem. Jen jednou jsem je dala předem vařit, nějak se mi v tom hrnci slepily k sobě a vyhodila jsem všechny smajlik - 76

 
Elí
Elí - 24.9.2012 18:53

já je povařím apak je plním špenázem a zapékám
obrázek - 999(4).jpg

obrázek - 11(380).jpg

 
Sugar
Sugar - 24.9.2012 18:36

Lindo, ty lasagne davas neuvarene? Normalne bych predpokladala, ze budou pred zapekanim predvarene, i kdyz to v receptu nikde neni, ale mate me ten bod 2) těstoviny potřebují tekutinu aby změkly. Tudíž počítáme zhruba s necelou deci tekutiny na 1placku lasagne těstovin.
Ze bych to zkusila v pomalem varici smajlik - 55

 
r1911
r1911 - 24.9.2012 16:40

lasagne jsme už delší dobu neměli, asi budou o víkendu smajlik - 75

 
sharon
sharon - 24.9.2012 11:40

nechala bych se pozvat smajlik - 57 ještě jsem je nedělala....

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 24.9.2012 10:23

Vypadá to dobře, to asi zkusím

 
magic11
magic11 - 24.9.2012 9:56

zkusím je k večeři, snad mi zbyde na druhý den do práce k obědu

 
fretka
fretka - 24.9.2012 9:10

Vypada to dobre, to bych zkusila. Ja delavam lasagne se spenatem a lososem (mrazene kousky lososa nakrajene na male kousky a napred osmahle), to vse s besamelovou omackou. Taky mnamka :).

 
orinka
orinka - 24.9.2012 8:46

tohle mám rádasmajlik - 57

 
ajjana
ajjana - 24.9.2012 8:16

smajlik - 47 musí to být dobré

 
Světlonoska
Světlonoska - 24.9.2012 8:13

Dělám to bez masasmajlik - 58Těsto si dělám z nudlovéhosmajlik - 94

 
anitech
anitech - 24.9.2012 6:53

to Linda: myslíš, že to Křeček zkusí ještě jednousmajlik - 34

 
LenkaT
LenkaT - 24.9.2012 6:43

se špenátem jsem lasagne ještě nedělala, určitě vyzkouším, vypadá to velice jedle smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.