Sýrové makarony s osmaženou cibulkou
Ingredience: 400 g makaronů, 2 větší cibule, 250 g ementálu nebo jiného oblíbeného sýra, 200 ml smetany, 250 ml mléka, máslo, sůl a pepř.
Postup: Uvaříme makarony. Cibuli nakrájíme na kolečka a na másle ji osmažíme dozlatova, nastrouháme sýr. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Mléko a smetanu nalejeme do hrnce a přivedeme k varu. Za stálého míchání přisypeme polovinu nastrouhaného sýra a necháme rozpustit.
Makarony scedíme a dáme do mísy, přimícháme zbylý sýr, ochutíme pepřem. Zalejeme sýrovou omáčkou a opět pořádně promícháme. Vymažeme pekáček máslem a do něj dáme sýrové makarony. Zapékáme asi 10 minut.
Na talířích sypeme osmaženou cibulkou a ihned podáváme.
20.4.2006 Rubrika: Těstoviny | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5