Nivové penne
Ingredience: 2 menší cibulky, smetana, 150 ml mléka, trocha hladké mouky, asi 20 dkg nivy, žampiony – lze použít nakládané i čerstvé (cca 25 dkg), špetka podravky.
Postup: Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibulku. Smažíme, až zesklovatí. Poté přidáme žampiony (čerstvé nakrájíme na plátky). Smažíme asi 5 minut, nakládané 2 minuty. Přilijeme smetanu a odstavíme. V trošce mléka připravíme jíšku s moukou, přimícháme do smetany. Pak na drobné kousky nakrájíme nivu a také přimícháme. Vaříme asi 10 minut (před varem nesmí být v omáčce žádné hrudky). Jakmile omáčka zhoustne dochutíme solí, podravkou, popř. pepřem. Podáváme s penne těstovinami a třeba s rajčatovým salátem. Dobrou chuť.
Recept nám zaslala čtenářka Jitka Cerníčková.
9.2.2007 Rubrika: | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,2/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5