Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Variace na rizoto

Variace na rizoto

Potřebujete: 1 kuřecí prsa, 2 sáčky rýže parboiled, 1 bílou cibuli, 1 bílou větší papriku, 3 středně velká rajčata, 1 pikantní klobásu, olej, sůl, pepř

Postup: Rýži uvaříme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a pak nakrájíme na proužky. Papriku a rajčata nakrájíme na drobnější kousky. Klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka a ta ještě na polovinu. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na pánvičce rozehřejeme olej, vhodíme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme kuřecí prsa, papriku a chvíli dusíme. Pak přidáme rajčata a klobásu. Dusíme, až je zelenina měkká. Smícháme rýži a masovou směs. Dochutíme solí a pepřem.rizoto

Lenka Moučková


14.6.2010   Rubrika:   |   Komentářů 13   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Variace na rizoto

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evropka
evropka - 14.6.2010 16:08

babkatapka: já riziko nejraděj když ho někdo dobře udělá,jak ho dělám já,pak už mi nechutnásmajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 14.6.2010 13:28

evropka: taky tam nedám to sádlo, jenom to maskosmajlik - 26

 
Leii
Leii - 14.6.2010 13:24

mám hlad, takže bych nepohrdla rýžičkou smajlik - 58, jen bych to nenazývala rizotem, neboť to je zcela jiné jídlo...

 
sharon
sharon - 14.6.2010 12:17

tak když teda rizoto, tak já udusím na cibulce proužky kuřecích prsou,špetku kari, crcnu sojovky, udusím do měkka , vyklopím do toho malou skleničku streilovaný hrášek s mrkví a prohřeju. Rýži upeču na kastrolu v troubě a hotové vše smíchám dohromady a na talíři posypu sýrem...a právě na to mám chuť smajlik - 68smajlik - 46

 
evropka
evropka - 14.6.2010 11:47

babkatapka: já jsem to taky dělávala,ale přijde mi to hodně mastné..

 
sharon
sharon - 14.6.2010 11:19

řízek je řízek.....smajlik - 16

 
babkatapka
babkatapka - 14.6.2010 10:29

já mám nejraději rizoto z konzervy. Já vím, už to není to,co bývalo ve vepřových konzervách, ale pokud koupíte tu dražší, tak tam opravdu vepřové maso je a je dobré.smajlik - 57
Dám podusit cibulku, na to plácnu vepřové z konezrvy, 1 1/2 odměrky rýže, 3 odměrky vody, někdy přidám mrazený hrášek, třeba i s mrkvičkou, a dám dělat, obyčejně v remosce. A jak je dobré rizoto, a když ještě posypu na talíři sýremsmajlik - 57hned mám na 3 dny obědsmajlik - 68
paprika a rajčata nenne.smajlik - 66 Ale někdy se dá přidat sladká paprika a jindy zase trochu kari.
smajlik - 57

 
evropka
evropka - 14.6.2010 10:21

Viv :o): jojojosmajlik - 61to jsi moje krev,upečené kuřátko a ještě žampióny a sýr,úplně stačísmajlik - 47Viv :o): Viv :o):

 
Viv :o)
Viv :o) - 14.6.2010 9:14

Tohle by mi doma asi neproslo, jak je v tom dusena zelenina... smajlik - 97
Delavam jine rizoto - upecu kure, oberu na kousky (varianta jsou kureci prsicka na nudlicky s korenim a usmazit na panvi), ryzi dusim (nebo soupnu do trouby) na cibulce, zalite bilym vinem, vyvarem a bylinky... ve finale vse smicham... moc dobry je k tomu jakejkoliv zeleninovej salat...

 
batum
batum - 14.6.2010 9:06

Jedlé - klobásku nemusím.

martus - máš pravdu i pro třetí zuby.smajlik - 34smajlik - 34

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 14.6.2010 9:04

Dva sáčky rýže, to je asi předvařená? Já dávám žampiony a mnoho další zeleniny, nezkusila jsem petržela celer jsou aromatické. Jinak hrášek, fazolky, kukuřici, pórek. Co dům dá. Když bych měla upravené kuřecí, pak bych přidala klobásu, zeleninu mám ráda tak napůl. Klobásu nedávám, kuřecí stačí a když ho posypu strouhaným parmezánem nemusím tam mít ani maso,

 
manka
manka - 14.6.2010 7:51

klobáska mi tam přijde nějak navíc, ale asi zas zavoní. ale co, proti gustu.....

já mám ráda do rizota mrkev, kukuřku, houbysmajlik - 57a posypat sýrem

 
martus
martus - 14.6.2010 0:41

Rizoto miluji na kazdý zpusob - jen tu klobásku bych tam nedala. Dávám vzdy tri barevné papriky, hodne cibule, hodne kurecího bílého masícka a cesnek v prasku (ten do kazdeho pokrmu krome sladkostí),hodne rajcat a vzdy na olivovém oleji. Moc mi chutná na horký pokrm nasypat strouh.sýr, tak krásne se roztece a dá tomu smrnc (vlastne totéz pripravuji z malých kolínek a strídave jím celý týden-chutná to ismajlik - 40) - je to rychlé a vhodné i pro tretí zubysmajlik - 31

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.