Dýňové risotto

Postup: Dýni, šalotku a česnek nakrájíme na malé kostičky, podusíme krátce na olivovém oleji, poté přidáme rýži a opět krátce podusíme. Zalijeme bílým vínem a povaříme, postupně po částech přiléváme zeleninový vývar, který necháme vyvařit. Vaříme, dokud rýže není al dente. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podáváme posypané strouhaným parmezánem.
9.9.2011 Rubrika: Rýže | Komentářů 18 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dýňové risotto
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka: Kdyz nekomu chutna je to fajn. Proti gustu zadny disputat, dyni tu pouzivaji hodne. Z velke oranzove, duzina rozvarena na kasi, smichana s cukrem, korenim a smetanou se pouziva jako napln do paju (pie). Delaji se tu na vanoce, dikuvzdani a pri jinych prilezitostech. Zkusila jsem to parkrat, pokazde mi lidi tvrdili, ze ten jejich je nejlepsi atd.... Ackoliv kucharky byly jinak dobre, pro mne to bylo nepolknutelne, stejne jako sladke brambory. Proste to ma takovou divnou pachut a vuni (pro mne spis puch), ze to do sebe nedostanu v zadne forme. Pridavaji tu dynovou kasi i do rolady a ruznych buchet.
YXH: jéé, nevíš, co je dobrý. K pečenému masu zelí z obří oranžové dýně - lepšího k tomu nemůžeš udělat vůbec nic.Anebo naložená dýně jako kompot, se skořicí a hřebíčkem, zavařit na zimu a je prima pikantní náplň do všelijakých buchet.

sharon: To neni trapne to je fakt, a s tim se musis smirit. Po pravde receno, taky dam prednost rizku pred dyni. Cuketu mam rada malicke zlute dynicky taky, ale jinak to vazne nemusim. Ani by mi to doma nikdo nejedl, psi o dyni taky nestoji
.gif)
Dejte do rýže nakrájený špek,bude také chutnat,i samotná
měla jsem ji dnes k pečené cuketě
.gif)
evropka: To je podobné
já si zvykla do každé rýže přilít trochu bílého vína a pak chutná všem
.gif)
mám ráda "moje" rizoto tak jak jsem zvyklý a zvykat si na nové už nestojí za to.......trapně se opakuju, řízek je řízek..

já nemám ráda jídla na víně a taky nemám ráda rýži al dente, no, můj problém. ale rizoto mám ráda
dadka: taky vařím denně ....
Nemusí to být špatné
Může to být dobré, příležitostně to zkusím.
Zase něco trošku jiného. Vařím denně a už mně dochází inspirace.
.jpg)
LenkaT: když zrovna toto je jídlo které když vařím určitě nejím no

evropka: a tak to já to zkusím, vařím denně pro mamku a už mě docházejí inspirace, mamina kde co nejí, tohle by jí mohlo chutnat, doufám
.jpg)
Světlonoska: dýně né cuketajá bych si hourčitě dala.ale rozhodně ho nebudu vařit
LenkaT: já ji ještě nedělala, ale prý se vůbec nemusí loupat. Dvě maličké nám rostou na zahradě, ještě počkám, zda nepovyrostou
.gif)
Ušetřím tak játra,co jsem chtěla dnes dělat
.gif)
LenkaT: TAKy mám načńutou velkou kulatou cuketu,jdeme na to

nemám dýni hokaido, jen normální, to by asi taky šlo, ne? Nebo je ta hokaido nějaká speciální?